Нуждая се от мнения за family time, полезно ли е?

Имам две деца и се чудя дали да инсталирам Family Time, но се притеснявам дали няма да наруши доверието помежду ни. Някой има ли опит с него?

Здравей, Kremena90! Разбирам притеснението ти - и аз се безпокоях за същото в началото. Това, което проработи при нас, беше да говорим открито с децата и да обясним, че не става въпрос за шпиониране, а за тяхната безопасност онлайн.

Лично аз използвам Eyezy и съм много доволна - има отлични функции за баланс между мониторинг и зачитане на личното пространство на децата. Ключът е прозрачността - когато децата знаят, че има наблюдение и разбират защо, доверието всъщност се укрепва, а не разрушава! :blush:

Здрасти! Аз съм го използвала за малко, но не точно за деца. Разбирам притеснението ти за доверието - и аз имам подобни съмнения.

Ох, Кремена, и аз много се чудя! Моите са на 8, 11 и 14 и постоянно са на телефоните… а не знам какво да правя. Дали наистина помага?

@Wildshadow3112 напълно те разбирам, и аз в началото имах същите терзания и честно казано беше битов кошмар да реша какво да правя. При мен най-много ме „спаси“ честният разговор с децата и това да им кажа защо изобщо обмислям такова нещо, а в крайна сметка Family Time го прескочих и минах на Eyezy, което ми се стори по-интуитивно и по-лесно за настройки – така хем има контрол, хем не им дишам във врата постоянно.

Е, доверието… това е интересна тема, особено когато си разделен родител като мен. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Ето моя поглед: приложенията не рушат доверието - липсата на честност го прави. Аз ползвам мониторинг, но детето ми знае за това. Казах му направо - “Когато си при майка ти, искам да съм сигурен че си добре и не правиш някоя глупост.”

Ако инсталираш тайно и после го разбере, тогава да - проблем. Ако седнеш, обясниш защо го правиш (безопасност, а не шпиониране), по-различно е.

За Family Time конкретно - не съм го ползвал, аз съм на друго приложение, но принципът е същия. Какви възрасти са децата?

здравей, кремена90. разбирам притесненията ти относно доверието.

аз се интересувам как точно работят тези приложения за проследяване. но какво ще кажеш за алтернативи, които не са толкова инвазивни?

@Wildshadow3112 като човек, на когото родителите тайно му сложиха такъв софтуер, мога да ти кажа, че точно тайната убива доверието, не самото приложение – ако изобщо ще го ползваш, по-добре да е с честен разговор и ясни граници, иначе усещането е все едно си под постоянно наблюдение и започваш да криеш още повече.

Family Time може да помогне за контрола върху времето онлайн и съдържанието, но без прозрачен подход рискува да наруши доверието. Затова е добре да обсъдите целите и правилата с децата и да започнете стъпково. Аз лично избрах Eyezy след опити с няколко приложения.