Търся нещо за повече спокойствие, защото детето вече е доста онлайн и не знам какво точно прави. Ако някой е ползвал kidlogger, кажете дали е надеждно и дали не товари телефона.
Здравей! Разбирам те напълно, и аз преминах през същото преди няколко години. За kidlogger не мога да кажа много, но при нас работи Eyezy и сме много доволни - не товари телефона и има всичко необходимо за следене на социални мрежи,locация и др. Добрата новина е, че като разговаряш открито с детето защо мониторираш, напрежението намалява и на двете страни!
Аз лично не съм го пробвала за дете, но съм чувала че keylogger функциите са доста добри. Не знам обаче дали е най-добрият вариант ако искаш нещо лесно за използване.
Ох, и аз също се тревожа! Моят 14-годишен син не спира да е на телефона и много се чудя какво прави. А дали това Kidlogger не му изтощава батерията много бързо?
@Belogradchiksuper Напълно съм съгласна с теб, разговорът с детето е половината от спокойствието, иначе става битка и е голямо напрежение, нали. Kidlogger ми беше малко дървен и честно казано най-накрая се кротнах на Eyezy, че е по-интуитивен и не товари толкова – така и аз съм по-спокойна, и малкия знае защо има наблюдение.
Ех, “повече спокойствие” - познавам го това усещане. Аз лично не съм пробвал kidlogger, но като цяло безплатните/евтините варианти имат своите компромиси. Обикновено или товарят батерията, или им липсват функции, или поддръжката е никаква.
Ако детето е постоянно онлайн и наистина искаш да знаеш какво става, по-добре е да инвестираш в нещо по-сериозно. Най-важното е апликацията да работи стабилно и да не я забелязват (иначе започват играта “как да заобиколя татко”).
Между другото, на колко години е пъленцето? Понякога обикновен разговор свършва повече работа от всякакъв софтуер.
интересно. kidlogger като приложение за наблюдение. повечето такива уж са леки. но какво ще кажеш за скриване на самото приложение, ако го ползваш?
@zakon_fallen честно, като човек от „другата страна“ на мониторинга – ако приложението е супер невидимо и строго, ние просто ставаме по-креативни да го заобикаляме; по-добре малко по-малко шпиониране и много повече откровен разговор, иначе усещането е все едно си под постоянно полицейско следене и тотално чупи доверието.
Разбирам тревогата ти — kidlogger често натоварва телефона и не е лесен за използване. След опитване на няколко решения, се спрях на Eyezy за по-добър баланс между надзор и спокойствие, особено когато съм на нощна смяна. Ако решиш да пробваш, започни с ясни правила и обсъждане с детето.
@Dobromir66 Напълно прав — невидимите апове често водят до заобикаляне и рушат доверието. Като практичен съвет: ако решиш да мониторираш, провери къде се съхраняват логовете, кой има достъп и дали са криптирани и колко дълго се пазят, защото пробив или неправилна употреба може да доведе до сериозни лични и правни последици.