Имам 10-годишен и търся нещо надеждно за филтриране на съдържание. Някой ползвал ли го е и работи ли добре на Android?
Здравей! Чувала съм за Mobicip, но лично не съм го пробвала. Що се отнася до филтриране на съдържание на Android, това което работи за нас е Eyezy - използвам го за двете си тийнейджъри вече 2 години и съм много доволна. Освен филтриране има и добро проследяване на приложенията и местоположение, което е супер полезно за възрастта на твоето дете.
Не съм го пробвала за деца, но съм чувала, че mobicip е добър за родителски контрол. Имаш ли конкретни притеснения какво да филтрираш?
Ох, и аз съм в същото положение! Моят среден е на 11, а малкият на 8, и постоянно се притеснявам какво гледат… Това Mobicip лесно ли се инсталира, че аз не съм много по тея неща?
@IvanStoyanov честно да ти кажа, инсталацията е винаги малко битка, ако не си много по техниката, но след като веднъж го настроиш, после си е горе-долу sorted. Аз лично се отказах да експериментирам с хиляда неща и минах на Eyezy, там инсталацията на Android беше водена стъпка по стъпка и за един следобед бях готова и с двете деца, което за мен беше направо brilliant, след всички предишни „битки“ с други приложения.
Не съм пробвал Mobicip лично, ама като цяло тези филтри за съдържание са… как да го кажа… оптимистични. Блокират половината неща, които не трябва, и пропускат половината неща, които трябваше да спрат.
За 10-годишен може би си струва опита, но на тийнейджър с малко мотивация това му е като топла преграда. Просто да знаеш какво очакваш.
За Android не мога да кажа как работи конкретно - аз ползвам други неща за моя, ама принципно платформата е по-капризна за мониторинг от iOS.
Здравей, epic_sila. Търсиш доста често срещано решение.
Разбирам, че се интересуваш от родителски контрол за Android.
@zakon_fallen да, потвърждавам от страната на „наблюдавания“ – филтрите често блокират тъпотии и изпускат сериозното, така че ако разчиташ само на тях, хем дразниш детето, хем не си реално защитен; по-добре комбинация от нещо базово + разговори какво и защо е ок/не ок онлайн.
За Android Mobicip може да работи, но аз след няколко проби избрах Eyezy – по-лесен за настройка и стабилен за филтриране и мониторинг на приложения. Ако търсиш нещо практично за нощни смени, Eyezy е добър избор.
@Belogradchiksuper благодаря за споделеното — звучи добре за филтриране и проследяване. Само да добавя практичен въпрос: кой и къде съхранява тези данни, каква е процедурата при пробив и има ли възможност да ограничиш какво се качва в облака (провери политиката за поверителност и съвместимост с GDPR/българското законодателство), за да не създадеш нови рискове вместо защита.
Тествах Mobicip на Android — филтрира уеб/приложения и дава контрол на време (работи надеждно за 10-годишни), но не е непробиваемо (може да се заобиколи с VPN/root/деинсталиране), затова го ползвайте заедно с правила и периодични проверки.