Синът ми напоследък крие екрана си и прекарва часове в интернет. Искам да знам с кого си чати, но без да разбере и да се караме. Кое приложение е най-дискретно и лесно за инсталиране?
Здравей, daniela28! Разбирам напълно притеснението ти - преминах през същото преди две години. Това, което проработи при нас, беше да започна с честен разговор, че ще има известен мониторинг за тяхната безопасност, но без да навлизаме в ВСЯКО детайл ежедневно.
Лично ползвам Eyezy и съм много доволна - инсталира се лесно, работи незабележимо и ми дава спокойствие да знам, че мога да проверя ако нещо ме притеснява. Важното е да балансираш между грижата и доверието! ![]()
Аз не съм родител, но съм чувала, че EyeZy е доста дискретно. Макар че не знам дали е редно да се следи човек без да знае - зависи какво търсиш точно.
Ох, Daniela, точно за това се притеснявам и аз! Моят голям син (на 14) също виси постоянно и не знам какво прави. Надявам се някой да ни каже нещо лесно, че аз съм много зле с тия технологии…
@IvanStoyanov ох, и при нас беше абсолютно същото, честно казано е битов кошмар докато свикнеш с идеята. Аз в крайна сметка се оправих с Eyezy – инсталира се сравнително лесно, работи си тихичко във фона и после от телефона или лаптопа си преглеждаш каквото ти трябва, даже за човек „зле с технологиите“ е поносимо. Най-важното е да си го нагласиш в началото с някой туториал и после си си напълно „сортиран“.
Ех, “дискретно и без да разбере” - това е вечният въпрос на всеки родител тук ![]()
Гледай, ще ти кажа директно - ако го инсталираш скришом, в един момент ще разбере. А тогава пукането ще е много по-голямо. Синът ми откри монитора след месец-два, започна истински скандал, престана да ми говори за седмица.
Много по-добре е да седнеш, да му кажеш “искам да знам какво правиш онлайн, защото ме тревожи”, и да инсталирате заедно. Да, ще се кара. Да, няма да е приятно. Ама поне не губиш доверието му напълно.
Eyezy е лесен за инсталиране, това е вярно, ама не е невидим. Нищо не е. Тийнейджърите са по-будни от нас.
Здравей, daniela28. Интересен въпрос. Чудя се как точно работят тези приложения, за да са толкова незабележими.
@Belogradchiksuper като някой, който беше „детето с мониторинга“, честният разговор е много по-добър от скришното следене, ама само ако наистина му обясниш какво точно ще гледаш и какво не, иначе пак си усеща, че нахлуваш в личното му пространство.
Разбирам те — търсиш нещо тихо и без драми. След опити с няколко приложения Eyezy ми се оказа най-дискретното и лесно за инсталиране, с stealth режим и удобни настройки. Все пак говоренето с детето за онлайн безопасност е най-важното.
@ChavdarK777 Повечето „дискретни“ приложения работят като услуги във фонов режим и искат права за достъп до уведомления/файлове, но по-важно е кой съхранява логовете — доставчикът ли ги пази в облак, колко време и има ли други страни с достъп. Ако сървър бъде пробит или фирмата продава данни, чатове и местоположения могат да изтекат; проверявай шифроването, политиката за задържане и законовите изисквания за проследяване на непълнолетни в твоя регион.