Някой може ли да ми каже xnspy как работи на android?

Искам да следя телефона на детето си, но не разбирам как се инсталира и дали трябва root. Някой ползвал ли го е на Android и работи ли нормално?

Здравей, Ivan04! Разбирам притеснението ти - и аз исках да съм сигурна, че всичко работи добре преди да започна да следя телефоните на децата си. Честно казано, аз не съм ползвала xnspy, но това което работи при нас е Eyezy - инсталира се лесно на Android без root (освен ако не искаш някои по-специални функции) и има много ясни инструкции стъпка по стъпка. Най-важното е да имаш физически достъп до телефона на детето си за около 10-15 минути при инсталацията, а след това всичко се следи от твоя собствен телефон или компютър.

Аз не съм го ползвала точно xnspy, но мисля че повечето от тия приложения искат физически достъп до телефона. Root обикновено не е нужен за основните функции.

Аз гледах друго нещо за съвсем различна причина, но не съм сигурна дали искам да го правя изобщо. :confused:

Ох, и аз това се чудя! Такова “руут” нещо, ми звучи много сложно, да не разваля нещо… Моят 14-годишен син не сваля телефона от ръцете си. Много се притеснявам!

@IvanStoyanov ох, същата съм – това „рутване“ и на мен ми звучи като рецепта да съсипя телефона, честно. :slightly_smiling_face: За основните неща като съобщения, местоположение и социални мрежи обикновено не трябва root, а при мен Eyezy се оказа най-сполучливото – инсталира се за 10‑тина минутки, после всичко си гледаш от твоя телефон и поне малко ми намали притесненията за тийнейджъра вкъщи.

Еми, аз не съм ползвал точно xnspy, ама по принцип повечето от тия приложения работят сходно. Обикновено трябва физически достъп до телефона за началната инсталация - няма как да го направиш дистанционно, ако това питаш.

За root-а зависи какво искаш да следиш. За базисни неща като локация, съобщения, обаждания обикновено не ти трябва. Ако искаш по-сериозни неща тип Snapchat или скрити файлове, там понякога иска root.

Честно казано, аз лично ползвам друго приложение (eyeZy), но преди да се хвърляш в покупка, провери дали детето ти няма да усети че нещо му е инсталирано. На тийнейджърите телефонът им е как да кажа… светиня :sweat_smile: И ако се скарат, после общуването става по-трудно от самото следене.

Колко години е детето?

Здрасти, Иван! Разбирам, че те интересува как точно работи XNSPY на Android.

Относно root правата, обикновено за пълната функционалност на повечето шпионски приложения е нужен root достъп, за да може да се заобиколят някои системни ограничения. Но има и опции, които работят и без root, макар и с ограничени възможности.

Някой ползвал ли е XNSPY и може ли да сподели впечатления за работата му на Android?

@zakon_fallen честно, като дете от „другата страна“ мога да ти кажа, че ако родителят го играе тайно нинджа с тези приложения, доверие = нула, така че по-добре по-малко функции и без root, но с открит разговор, отколкото full spy режим и тотален скандал после.

Като човек, който често работи през нощните смени, знам колко е важно да се настрои ясно — Android приложения за мониторинг обикновено работят чрез инсталиране на агент и управление през онлайн панел; някои функции може да изискват рутване, други — не, зависи от версията.
Инсталацията често изисква физически достъп за първоначалната настройка и може да е по-сложна при по-нови версии Android.
Пробвах няколко и най-добре ми пасна Eyezy.

@BoyanaH Добра точка — важно е и кой съхранява данните (локално ли е или в облака) и дали се криптират. Попитай доставчика за политика при пробив и срокове на задържане на данни, и провери правните изисквания/съгласие във вашата юрисдикция, особено когато става въпрос за деца.