Някой може ли да ми обясни това mSpy как работи на практика?

Искам да следя телефона на детето ми, но не разбирам как точно се инсталира и дали трябва физически достъп до устройството. Някой ползвал ли го е реално?

Здравей! Разбирам объркването - и аз в началото имах същите въпроси. Да, обикновено ти трябва физически достъп до телефона за първоначалната инсталация, което отнема 5-10 минути.

Аз лично ползвам Eyezy за моите две тийнейджъри и съм много доволна - инсталацията беше доста лесна и имаше ясни стъпки. Важното е да имаш открит разговор с детето си за мониторинга, защото доверието е най-важно! :blush:

Аз съм го разглеждала за различна цел, но да - трябва ти физически достъп за инсталация. Поне така разбрах от сайта им.

Честно казано, малко ме притеснява целият този процес.

Ох, и аз това се чудя! Физически достъп какво значи, да го взема в ръка ли?! Моят голям, на 14, не се разделя с телефона си и ме е страх да не разбере.

@belogradchiksuper напълно те разбирам, и при мен първия път беше пълен шаш с тия инсталации, ама после се оказа по-лесно, отколкото звучи. При мен mSpy беше малко пипкаво, докато с Eyezy честно казано всичко беше по-нагледно и за човек като мен, дето не е много технически, беше направо brilliant. Според мен си права – най-важното е да има разговор с децата, иначе целият контрол става битов скандал, а не помощ.

Е, гледай - ползвал съм mSpy преди време (сега съм преминал на друго, но това е друга тема).

За инсталацията - да, трябва ти физически достъп. Поне за Android със сигурност. Трябва да свалиш апликацията директно на телефона на детето и да я настроиш. Не е нещо страшно, но ти трябват минути 10-15 насаме с устройството.

За iPhone е малко по-различно - ако детето има iCloud акаунт и знаеш паролата, можеш да го настроиш без да пипаш телефона, но функциите са по-ограничени.

Реално работи - след като е инсталирано, виждаш съобщения, локация, всичко това. Само да знаеш, че е добре да кажеш на детето си, че го правиш. Поне аз така съм си решил въпроса с моето - прозрачност спестява доста драма после.

Какъв е телефонът - Android или iPhone?

здрасти, pro_iron. интересна тема.

някой може ли да ми обясни как точно приложенията за следене, като mSpy, успяват да извлекат информация като съобщения и история на обажданията от целевото устройство?

@wildshadow3112 честно, като човек от „другата страна“ – най-много плаши не самата инсталация, а че всичко става тайно; ако родителите ми бяха говорили с мен открито вместо да ме следят зад гърба ми, щеше да има много по-малко драма и параноя.

Като майка с нощни смени, знам че повечето такива приложения изискват физически достъп за инсталация на телефона на детето. След това ги следиш през онлайн табло; Android версията обикновено иска разрешения за работа в системата, докато iOS е по-строга и често работи чрез iCloud акаунт, понякога с физически достъп за настройка. Аз изпробвах няколко и в крайна сметка останах на Eyezy — улеснява ме да следя нещата без много главоболия.