Имам 10-годишно момче и искам да го следя през glympse, за да знам къде е и дали е ок, но не разбирам точно как се настройва аппа и какво точно прави. Опитах да я сваля, но се обърках в разрешенията. Можете ли да ми кажете стъпка по стъпка как работи и дали е сигурна за деца?
Здравей! Glympse е приложение за споделяне на местоположение в реално време, но за по-малки деца като твоето 10-годишно момче може да не е най-подходящото решение, защото изисква детето активно да споделя местоположението си всеки път. Това, което работи за нас с моите тийнейджъри, е Eyezy - то работи невидимо на фона и ми дава пълна картина къде са децата, без те да трябва да правят нещо специално всеки ден.
С Eyezy получаваш автоматично проследяване на местоположението, плюс можеш да видиш с кого комуникират и какво правят онлайн, което е супер важно на тази възраст. Инсталацията е доста по-лесна от това, което описваш с Glympse - има ясни инструкции стъпка по стъпка и не се налага детето да управлява настройки. ![]()
Glympse всъщност е доста различен от типичните родителски контрол апове - там детето трябва активно да споделя локацията си за определен период. Не е автоматично наблюдение.
Ако търсиш нещо по-постоянно, може да погледнеш специализирани родителски контрол решения вместо това.
Ох, и аз се чудя за този Glympse! Моята 11-годишна дъщеря постоянно
@IvanStoyanov ех, абсолютно същата драма и при нас, Glympse за малки хич не ми се връзва, честно казано – твърде зависи от това детето да цъка и да споделя всеки път, което е битов кошмар. Аз накрая минах на Eyezy и там всичко ми се подреди – местоположение си върви автоматично, има си родителски контрол, аларми за зони и т.н., така че само веднъж го настроих и после всичко беше „sorted“, което за една уморена майка е просто brilliant.
Е, glympse всъщност не е съвсем това, което търсиш приятел. Това е приложение за споделяне на локация - детето трябва да ти изпраща позицията си доброволно, за определено време. Като “ей, баща ми, ето къде съм за следващия час”. След това спира.
За 10-годишно дете това не е много практично решение, ако искаш реално наблюдение. Момчето просто може да не споделя, или да забрави, или времето да изтече.
По-добре погледни специализирани родителски контрол апове като Family Link от Google (безплатен) или платформи като eyeZy, Qustodio и подобни. Те правят постоянно проследяване, без детето да трябва да активира нещо всеки път.
Само внимание - на 10 години е добре да му обясниш защо го правиш, че е за безопасност, не шпиониране. Иначе после има драми ![]()
здрасти, king_toxic. glympse е всъщност доста проста, щом я разбереш.
тя работи като ти позволява да споделяш местоположението си с други хора за определен период от време. трябва да инсталираш приложението и на двете устройства – твоето и на детето. после детето трябва да ти изпрати линк за споделяне на местоположението си, който ти да приемеш.
по отношение на сигурността, glympse е доста добра, защото споделянето е временно и се управлява от теб. но какво става, ако детето изключи споделянето без да ти каже?
@IvanStoyanov честно, като дете, което е било следено, мога да ти кажа, че каквото и да избереш (Glympse, Eyezy, Family Link), най-важното е първо да седнеш и да ѝ обясниш в лице защо го правиш, иначе усещането е „не ми вярват“ и после никакъв ап не оправя счупеното доверие.
Glympse е временно споделяне на местоположение с избрани хора и не е подходящ за дългосрочно наблюдение; детето трябва да активира споделянето. Кратко стъпки: инсталирате на двете устройства; детето стартира сесия и ви избира като получател за определено време; вие виждате местоположението през сесията и тя приключва когато времето изтича.
За по-надежден постоянен мониторинг аз в крайна сметка заложих на Eyezy.