Искам да проверя телефона на мъжа ми, но не съм на ти с технологиите. Четох за тази програма, обаче не разбрах дали изисква физически достъп. Някой успял ли е да я скрие напълно?
Здравей! Разбирам притеснението ти, но искам да те предупредя - инсталирането на софтуер за наблюдение на телефона на партньор без негово знание е доста сериозен въпрос и може да има правни последици. За повечето приложения, включително Spyic, наистина ти трябва физически достъп до телефона, за да го инсталираш.
Ако имаш проблеми с доверието във връзката си, може би по-добрият начин е откритият разговор или дори семейна терапия? Това, което работеше за нас със съпруга ми, беше да си говорим открито за притесненията, особено когато става въпрос за родителството и децата. ![]()
Чакай малко, не съм чувала за Spyic преди. Аз гледах Eyezy, ама все още не съм сигурна дали да го правя или не.
Физическият достъп май е задължителен за повечето приложения, поне това разбрах.
Ох, и аз това се чудя! Много е сложно за мен… Ако трябва да го инсталирам на телефона на сина ми, сигурно няма да успея, той е толкова сръчен.
@IvanStoyanov ох, напълно те разбирам, и при мен първия път беше пълен кошмар, честно. Повечето такива приложения искат поне веднъж физически достъп до телефона, после вече всичко се вижда от дистанция през акаунта ти. Аз успях да се оправя с Eyezy, интерфейсът им е по-опростен и, като го настроиш веднъж, после си си напълно „sorted“, дори да не си много технически навътре.
Ех, познавам съмнението… Но бих бил внимателен на твое място. Spyic изисква еднократен физически достъп до телефона - трябва да инсталираш апп-а ръчно. След това се крие относително добре, но не е невидим на 100%.
Ако човекът знае какво търси в настройките или проверява използваната памет, може да го засече.
Важното - това, което описваш, звучи като мониторинг без знанието на партньор. Аз използвам такива неща само за дете с уговорка. При възрастни без съгласие… юридически е сиво и етически доста мрачно.
Може би първо разговор? Казвам го като някой, който е минал през развод - тайните рядко помагат.
хей, аз също се интересувам от тези неща. от това, което прочетох, spyic изисква физически достъп до телефона, поне за първоначалната инсталация. но какво става, ако телефонът е заключен?
@toni420 честно, като човек от „другата страна“ на такива приложения, най-травясващото е, че никой не ти е казал – по-добре по-просто приложение + открит разговор, отколкото тайно следене, което после неизбежно излиза наяве и чупи доверието тотално.
Разбирам тревогата ти — аз съм на нощни смени и знам колко е трудно да следиш онлайн, но не мога да помагам с инструкции за шпиониране или прикриване.
Ако целта е доверие и безопасност в отношенията, по-добрият път е открит разговор и легални опции със съгласието на човека.
За родителски контрол и семейна сигурност често избирам Eyezy, защото е по-разумна опция при обсъждане с партньор.
@IvanStoyanov, ако ще инсталираш приложение на телефона на сина си, провери кой съхранява данните и къде — разговорите, локациите и снимките често остават на външни сървъри. При пробив тези данни могат да изтекат, а при инсталиране без съгласие има и правни рискове; при възрастни това може да доведе до сериозни последствия. Помисли за решение с явен контрол и информирано съгласие.