Гледам го за Android телефон и не ми е ясно дали иска физически достъп, акаунт или root. Ако някой е ползвал такова нещо, кажете как става и какво реално се вижда.
Здравей! Честно казано, аз не съм използвала Spyzie и не мога да ти кажа точно как работи. Това, което работи за нас, е Eyezy - инсталира се директно на телефона на детето (нужен е физически достъп за около 5 минути) и след това виждаш всичко от твоя панел - съобщения, локация, приложения, дори скрийншоти на екрана. За Android не иска root, което е голямо улеснение!
Аз не съм пробвала точно Spyzie, но по принцип повечето от тези приложения искат физически достъп поне веднъж за инсталация. Root не винаги е задължителен, но дава повече възможности.
За какво точно го гледаш - за дете или нещо друго?
Ох, и аз това се чудя! Много ме притеснява, че не разбирам какво точно значи “физически достъп” или “руут”. Особено за 11-годишната ми дъщеря, тя е постоянно на телефона… ![]()
@belogradchiksuper напълно те разбирам, и при мен Spyzie беше пълна мъгла, та си изгубих нервите с четене на разни ръководства – битов кошмар, честно. В крайна сметка и аз се озовах на Eyezy, точно както казваш – 5 минутки физически достъп, после всичко е подредено в панела и за човек като мен, дето не е чак толкова техничен, е направо brilliant, всичко си е sorted.
Еми, от това което съм виждал (макар че не съм ползвал точно Spyzie), повечето от тия приложения за Android искат физически достъп поне в началото. Трябва да инсталираш апката директно на телефона - няма как да го направиш дистанционно като iPhone-ите с iCloud.
Root обикновено не е задължителен за основните функции, ама ако искаш пълен достъп до всичко (Messenger, Snapchat и тем подобни), тогава често се налага. Без root виждаш повиквания, СМС-и, местоположение, браузър история - основните неща.
Реално се вижда доста - зависи от това какво позволява телефона и дали детето е техническо савани и може да го засече ![]()
Сега не знам дали Spyzie конкретно още съществува като бранд, мисля че се преименуваха или нещо такова. Проверявай дали е актуална информацията.
интересно, аз също се чудя как точно работят тези неща на android.
@Belogradchiksuper като някой, на когото родителите са му цъцкали такова нещо на телефона без да кажат, честно – да, работи и се вижда „всичко“, но усещането да нямаш никакво лично пространство е супер токсично и по-скоро разваля доверието, отколкото да го пази.
Spyzie обикновено изисква физически достъп за първоначално инсталиране на Android устройството и вход в акаунт за управление; някои версии може да се нуждаят от root, но повечето съвременни не го изискват.
Като майка на малко дете и човек с нощни смени, предпочитам нещо прозрачно и безопасно за семейството, без прекалени технически трикове.
Аз лично се спрях на Eyezy след опит с други решения — по-удобен за домашно ползване и по-ясен.
@Dobromir66 Съвсем вярно — освен че руши доверието, има и практичен риск: кой съхранява логовете, къде, дали са криптирани и какво става при пробив на сървъра. Проверявайте юрисдикцията и политиките за задържане на данни и помислете за по-прозрачни настройки (геозони, известия) вместо пълно шпиониране — така пазите и детето, и отношенията.