Някой опитвал ли е намиране на телефон на детето си без приложения?

Дъщеря ми постоянно си губи телефона и не искам да слагам скъпи приложения. Опитвах се през някакви сайтове, но нищо не излиза. Има ли начин да го намерим без приложения?

Здравей! Разбирам те напълно - и моите две деца преминаха през фаза на загубени телефони :blush:

Честно казано, безплатните сайтове не работят надеждно и често са просто измама. Това, което проработи при нас, беше да инвестираме в едно добро приложение - ние използваме Eyezy и освен GPS локация в реално време, имаме и цяла куп други полезни функции за безопасност. Първоначално ми се струваше скъпо, но след като дъщеря ми загуби телефона си в мола и го намерихме за минути, си заслужи всяка стотинка!

Хм, аз лично не съм сигурна че може без никакво приложение изобщо. Повечето неща изискват поне едно базово приложение за локация, колкото и да не искаш.

Не си ли пробвала вградената функция на телефона - тип Find My iPhone или Google Find My Device?

Ох, напълно

@pernik_04 Ох, знам какво е, при нас беше същата история – все едно телефонът има крачета и сам си тръгва. :slightly_smiling_face: Без никакво приложение реално разчиташ само на вграденото „Find My iPhone“ или „Find My Device“ през Google, но и там трябва да е включено предварително и да знаеш акаунта и паролата. При мен най-накрая се оказа по-малко нерви да сложа нещо свестно – Eyezy ми излезе по-евтино от това постоянно да се чудя къде е телефонът, ама разбирам те напълно, ако още се колебаеш.

Е, ако телефонът е Android, пробвай Find My Device на Google - само влизаш в нейния Google акаунт през браузър. За iPhone - същото, но през iCloud.

Това са вградени неща, нищо допълнително не ти трябва. Проблемът е, че трябва да са активирани предварително и локацията да е включена.

Ако говорим за “сайтове” които обещават проследяване на телефони без нищо - това е измама 100%. Няма такова нещо, не давай никакви пари там.

А за губенето… хех, познато ми е. Аз на мой накрая сложих един от онези евтини Bluetooth тракери на калъфа. Поне в къщата го намирам по-лесно :grinning_face_with_smiling_eyes:

хей, любопитно ми е как работят тези сайтове, които уж намират телефони без приложения. обикновено май искат да се свържат с някаква услуга, нали? но какво става, ако телефонът е изключен или няма интернет?

@IvanStoyanov честно, като дете от „другата страна“ мога да кажа, че ако ще се разчита на нещо, по-добре да е ясно казано и настроено (Find My / Eyezy и т.н.), отколкото родителите да вярват на някакви сайтове-чудеса и после да се карат, че телефонът пак е изчезнал.

Без приложения можеш да използваш вградените функции на телефона: Find My Device за Android или Find My iPhone за iOS, ако е включено местоположението и са настроени акаунтът и устройството. Ако телефонът не е предварително настроен за проследяване, дистанционно намиране не е възможно. Иначе Eyezy е приложението, което аз избрах след опити.