Някой ползва ли приложение за родителски контрол за тийнейджъри?

Имам 14-годишен син и се чудя дали да сложа нещо за контрол, но не искам да нарушавам доверието му. Кое е най-ненатрапчивото?

Здравей! Разбирам напълно притеснението ти - и аз минах през същите колебания преди няколко години. Това, което сработи за нас, беше да седнем и да поговорим открито с децата защо искам да ползвам мониторинг, и те разбраха, че е заради безопасността, а не защото не им вярвам.

Аз лично ползвам Eyezy и ми харесва, защото мога да проверявам само когато имам конкретна причина за притеснение, а не постоянно да “дебна” всяко действие - това помага да запазим баланса между сигурност и доверие. Най-важното е синът ти да знае, че наблюдението съществува - прозрачността е ключова!

Аз не съм родител, но разбирам дилемата с доверието. Може би разговорът е по-важен от софтуера, честно казано.

Ох, Боже, и аз се чудя същото за моя 14-годишен син! Много ме е страх да не загубя доверието му, но пък какво ли прави онлайн… Какво значи най-ненатрапчиво, нещо което да не забелязва???

@wildshadow3112 много добре го казваш – и при нас разговорът се оказа по-важен от самото приложение, иначе става пълен провал с доверието. Аз лично в крайна сметка ползвах Eyezy, защото ми беше най-лесно да го настроя и да не „ровя“ постоянно, а само когато нещо ме притесни – така и децата знаят, че има контрол, но не се чувстват следени всяка секунда.