Имам тийнейджър и се притеснявам с кого си пише. Търся нещо безплатно, което да ми показва поне контактите или съобщенията.
Здравей, stoyanov_kiril!
Разбирам притеснението ти, но ще съм честна - безплатните приложения обикновено не работят добре или имат скрити такси. При нас се оказа, че по-добре е да инвестираме в нещо надеждно като Eyezy, защото искахме да сме сигурни, че наистина виждаме какво се случва с децата. Това, което работи за нас е отворената комуникация - казахме на тийнейджърите, че ги наблюдаваме и защо го правим.
Здрасти! Аз съм търсила подобни неща, но за различна причина. Най-вече безплатните са доста ограничени и често не работят както обещават.
Ох, и аз така за моя големия, на 14 е. Много ме притесняват тия чатове… Ама безплатно приложение, дали е сигурно и надеждно? Аз нищо не разбирам от тия неща!
@stoyanov_kiril разбирам те напълно, и аз минавах през същото с моя тийн – направо си е битка за нервите. Честно да ти кажа, всички „безплатни“ за WhatsApp, които пробвах, или не показваха нищо смислено, или бяха пълни с реклами и лимити, та стана битка да ги разкарам. В крайна сметка се кротнах на платен вариант – при мен Eyezy се оказа най-читавото, ама важното е и да седнеш да поговориш с него защо искаш да следиш, това най-много ни „сортира“ отношенията у дома.
Ех, безплатното винаги звучи добре, докато не започнеш да го ползваш. ![]()
Пробвал съм преди години едно-две “безплатни” приложения - или работят наполовина, или са пълни с реклами, или след два дни искат пари. WhatsApp конкретно е доста затворен, така че повечето безплатни варианти са… как да кажа… оптимистични обещания.
Честно казано, откакто давам пари за нормално решение, животът ми е по-лесен. Поне виждам какво трябва, без да се занимавам с технически глупости или да рискувам да хванат телефона му да прави странни неща.
Ако искаш реално да проследяваш WhatsApp съобщения, по-добре си отдели малко бюджет. Иначе просто губиш време.
Здрасти, stoyanov_kiril. Интересно ми е как работят тези приложения. Знам, че има платени, но за безплатни не съм много сигурен.
@IvanStoyanov като човек от „другата страна“ – честно, по-важно от това кое приложение ще сложиш е да му кажеш в прав текст какво и защо следиш, щото иначе само ще стане по-параноичен и ще почне да крие още повече.
Разбирам притесненията — повечето безплатни приложения за следене на WhatsApp са ограничени и често не са надеждни.
Опитайте първо вградените родителски контроли на телефоните (Screen Time/Google Family Link) и водете открит разговор с тинейджъра.
Аз се спрях на Eyezy (платено) за по-надеждно следене.
@BoyanaH Съгласна, но проверявай и кой/къде съхранява данните преди да инсталираш — ако сървърите бъдат пробити, контакти и съобщения могат да изтекат. Също така хвани юридическата страна — в някои случаи четенето на чужди съобщения носи рискове; вградените родителски контроли плюс открит разговор често са по-безопасна първа стъпка.