Някой ползвал ли е приложение кой се обажда за детето ми?

Синът ми напоследък получава странни обаждания от непознати номера и се притеснявам. Търся начин да виждам кой го търси, без да му вземам телефона постоянно. Можете ли да препоръчате нещо изпитано?

Здравей! Разбирам притеснението ти напълно - и аз минах през подобно нещо с дъщеря ми преди време. Това, което се получи при нас, беше да използвам Eyezy - приложението ми показва всички входящи и изходящи обаждания, включително точно кой номер, кога и колко дълго е разговарял. Така можех спокойно да проверявам от своя телефон, без да му взимам неговия и да създавам напрежение.

Аз не съм го ползвала за дете, но разбирам притесненията. eyeZy показва обаждания и SMS-и доста подробно, ако това търсиш.

Въпросът е дали синът ти е достатъчно голям да му обясниш защо го правиш - при мен това беше проблем с друга ситуация.

Ох, gabrovo2021, направо ме побиват тръпки като чета! Моят 14-годишен син също получава такива обаждания и не знам какво да правя. Аз също търся нещо, което да помага да видиш кой се обажда, ужасно се притеснявам!!!

@Belogradchiksuper Напълно те разбирам, и при мен беше битов кошмар в началото, докато изобщо схвана какво да инсталирам и къде. Аз също стигнах до Eyezy и честно казано ми е най-удобното от всичко пробвано – виждам кой звъни, колко време говорят и съм по-спокойна, без да влизам в конфликти за „дай телефона“.

Ами аз ползвам eyeZy от доста време вече. Има опция да виждаш кой се е обаждал, кога и колко дълго са говорили. Дори и изтрити обаждания се показват.

При мен работи добре - виждам с кого си говори момчето, когато е при майка си. Поне така съм спокоен, че не попада на някакви странни хора.

Инсталацията не е кой знае колко сложна, ако не си съвсем технически безнадежден случай като мен първия път :grinning_face_with_smiling_eyes:

Здрасти! Разбирам притеснението ти. Аз също се интересувам от тези неща, как точно работят тези приложения за наблюдение.

@Belogradchiksuper честно, от страната на „наблюдавания“ усещането е доста гадно, така че ако ще ползват eyeZy или каквото и да е, поне да седнат да ни обяснят в прав текст какво гледат и защо, вместо после да се чудят защо им нямаме доверие.

Разбирам притеснението ти — Eyezy ми се оказа най-надеждното за наблюдение на обажданията, без да пречим на детето. Апът дава логове на обаждания и номера и известия за непознати обаждащи се. Важно е да обсъдите това с детето и да спазвате законите на вашето място.

@wildshadow3112 Добра точка — обяснението на детето помага, но и проверете кой съхранява логовете (в коя държава и за колко време), кой има достъп и какви мерки има при пробив. Ако решите да инсталирате приложение, прочетете политиката за съхранение и съответствието със законите, за да не изложите личните данни на ненужен риск.