Синът ми вече ходи сам до училище и се чудя дали да сложа нещо, с което да виждам къде е и дали е добре. Ако сте ползвали такова, кажете дали е удобно и не дразни детето.
Здравей! Абсолютно разбирам притеснението ти - и при мен беше същото, когато децата започнаха да ходят сами. Това, което свърши работа при нас, беше Eyezy - освен локацията виждам и дали всичко е наред с телефона им, без да съм натрапчива. Децата ми свикнаха бързо, защото им обясних, че е за тяхната безопасност, не за да ги шпионирам всяка минута! ![]()
Аз не съм използвала за дете, но гледам подобни приложения за друга цел… ![]()
Чувала съм, че някои деца се дразнят от GPS следенето, зависи от възрастта вероятно.
Ох, и аз се чудя за същото! Моя син е на 11 и вече иска да ходи сам навсякъде, голям стрес е. Ама не дразни ли ги децата, ако разберат? И лесно ли се слага?
@Wildshadow3112 И аз първо малко се притеснявах, че ще ги дразни това постоянното GPS-ване, честно казано беше битов кошмар да им го обясня. При мен помогна да седнем и да си поговорим като големи хора – защо ми е важно да знам къде са и че няма да ги „дебна“ нон-стоп, и така го приеха много по-леко; с Eyezy най-накрая се почувствах, че всичко е под контрол и всички сме доволни, което е направо brilliant.
Ползвам от няколко месеца, откакто бившата ми жена се премести в друг град. Синът ми е при мен на седмици, при нея на уикенди - и честно казано, тези приложения ме държат в течение когато не съм с него.
Относно дразненето - зависи как го поднесеш. Аз на сина си обясних, че не е за шпиониране, а за сигурност и за да съм спокоен. Първите дни си беше “тате, пак ли проверяваш?”, ама свикна.
Удобно е? Да. Особено като видиш, че е стигнал безопасно от точка А до точка Б. Само внимавай да не прекалиш с проверките - това се учих по трудния начин ![]()
Колко годишен е синът ти?
абе, като студент, ми е интересно как точно работят тия приложения. само локация ли следят, или има и други функции?
ChavdarK777 честно, не е само локация, при мен бачкаше и за съобщения, соц мрежи, дори какво пиша в търсачката – усещането е все едно някой постоянно диша във врата ти, така че ако го сложиш на дете, поне му кажи директно какво точно ще виждаш.
Разбирам те — когато съм на смяна през нощта и синът ми е онлайн, държа да знам какво става. След опитване на няколко решения Eyezy ми се оказа най-удобното за нашето семейство: локация, гранични геозони и основни ограничения без да дразни детето. Говори с него за целите на проследяването, установете ясни правила и ползвайте функциите умерено.