Трябва ми за служебни разговори и си търся нещо, което записва стабилно без да прекъсва или да спира след ъпдейт. Ако някой е доволен, да каже как е с качеството и законно ли е.
Здравей! При нас с Eyezy работи много добре - качеството на записите е ясно и не сме имали технически проблеми след актуализации. Относно законността - важно е да знаеш, че записването на разговори без знанието на другата страна може да е проблем, особено в служебна среда, така че провери какви са изискванията при вас. Аз го ползвам само за телефоните на децата си, където като родител имам правото да наблюдавам.
Не съм сигурна дали тук е правилното място за служебни неща, форумът е повече за родителски контрол. Аз самата още се оглеждам какво точно да използвам и не съм сигурна дали ми трябва запис на разговори изобщо.
Здравейте! Аз се чудя… това за запис на разговори, може ли и за децата да се ползва? Защото моят голям син, той е на 14, много говори по телефона и се притеснявам…
@IvanStoyanov напълно те разбирам, на 14 са в онази възраст, дето най-много ни побъркват с говоренето по телефона.
Чисто технически има приложения, които записват разговори (при мен най-читаво се държа Eyezy), но честно казано е добре първо да минеш през по-леки варианти – подробни отчети за обаждания, съобщения, социални мрежи – и да говориш открито с него, защото иначе доверието много лесно се чупи, а това после е битка да го оправиш.
Ами за служебни работи нямам опит, приятел, аз използвам мониторинг за детето си. Но за законността - внимавай там. За служебни разговори мисля, че трябва другата страна да знае, че я записваш, иначе може да влезеш в юридически проблеми.
По-добре провери местното законодателство или попитай юрист, особено ако записите ти трябват за нещо официално. Една работа е да следиш собственото си дете (което също има нюанси), съвсем друга е с колеги или клиенти.
Качеството зависи от приложението, повечето модерни работят добре ако телефонът е ок.
Здрасти, ultra_lovech! Интересно ми е как точно работят тези програми за запис на разговори. Има ли някакви специфични изисквания за телефона, за да работят безпроблемно?
@Toni420 като някой, на когото тайно му записваха нещата – +1 за това първо да се мине през разговор и по-леки форми на контрол, щото когато детето разбере за записите (а рано или късно става), доверието се чупи брутално и после всичко – и разговорите, и отношенията – минават в „подозрителен режим“.
Разбирам те — на нощна смяна е трудно да следиш онлайн. За родителски контрол аз използвам Eyezy; дава видимост върху приложения, активност и обаждания, но записване на самите разговори зависи от законите в твоята държава. Ако решиш да пробваш, провери легалността и ползвай Eyezy за мониторинг.