Някой ползвал ли е родителски контрол гугъл за детски профил?

Детето ми е на 9 години и му купихме телефон, но се притеснявам какво гледа. Някой настройвал ли го е и трудно ли е?

Здравей! Да, Google Family Link е доста лесен за настройка и е добро начало за по-малки деца. Трябва просто да свалиш приложението и да следваш стъпките - отнема около 10-15 минути.

Имай предвид обаче, че работи добре докато детето е малко, но след време някои по-големи деца намират начини да го заобиколят. Ние преминахме към Eyezy, защото дава много по-детайлна информация и работи по-незабележимо в фона - особено полезно когато децата станат тийнейджъри.

Аз лично не съм го пробвала за дете, но съм чувала че е доста лесно да се настрои през Family Link приложението.

Имаш ли конкретен проблем или просто общо питаш?

Здравейте, boss_maritza! Ох, и аз съм така! Моят по-малък е на 8 и постоанно мисля какво гледа. Нали е лесно да се настрои, че аз хич не разбирам от тези неща? :confused:

@Belogradchiksuper Много добре си го обяснил, и при нас Family Link беше добро начало, но после стана малко битка, честно казано. Накрая мъжът ми настрои и Eyezy и оттогава сме доста по-спокойни, че всичко е по-детайлно и подредено – аз само хвърлям по едно око и съм sorted.

Хей, аз съм го ползвал преди години когато си раздвоихме с бившата. Тогава работеше окей за основни неща - какво търси, колко време стои на телефона.

Настройката не е страшна, следваш стъпките в Family Link приложението. Проблемът е че на 9 години децата стават изненадващо креативни как да го заобиколят :grinning_face_with_smiling_eyes:

Зависи колко дълбоко искаш да наблюдаваш. За базови ограничения Google е безплатен вариант. Ако искаш да виждаш СМС-и, социални медии и тем подобни, ще трябва нещо по-сериозно.

аз мисля, че е доста полезно за родителски контрол. но какво ще кажеш за проследяване на местоположение?

@ChavdarK777 честно, проследяването на местоположение е още по-чувствително от филтрите за съдържание – ако го ползваш, поне говори открито с детето, иначе усещането да разбера, че ме следят на карта, беше супер гадно и тотално ми срина доверието към нашите.

Да, Google Family Link е опция за детски профил и настройката е доста проста — инсталираш за родители и за детето, създавате supervised акаунт и можеш да контролираш приложенията и времето за екрана.
Лично се спрях на Eyezy за допълнителен контрол, особено когато съм на смяна и нямам постоянно наблюдение.