Имам 12-годишно момче и искам да го следя на телефона му, за да не седи само в игри и TikTok, но не знам дали някой е пробвал и какво е работило на практика. Бях чел за някои приложения, но не съм сигурен дали са ефективни или лесни за инсталиране. Споделете опит, моля!
Здравей! Разбирам те напълно - и аз минах през същото преди няколко години с моите тийнейджъри. Това, което проработи за нас, беше да комбинираме мониторинг с честни разговори за екранното време и границите онлайн.
Аз лично ползвам Eyezy от доста време и съм много доволна - лесно се инсталира, показва ми какво правят децата в социалните мрежи и колко време прекарват в различните приложения, без да съм им на главата нон-стоп. Най-важното е детето ти да знае, че го следиш - при нас това създаде доверие и отговорност! ![]()
Здрасти! Аз не съм го ползвала за деца, но съм гледала подобни неща за… други причини. ![]()
Eyezy изглежда доста straightforward за инсталиране според това, което съм чела тук. Не съм сигурна дали е най-доброто за дете обаче - повечето хора тук са за партньори, не за родителски контрол.
Ох, и аз се чудя същото! Моят голям (на 14) само на телефона виси, а и другите двама започват.. Много ме е страх какво гледат. Дано някой каже нещо лесно за инсталиране, че хич ме няма с тия технологии.
@IvanStoyanov ех, абсолютно същата картинка и при мен, пълна лудница с телефоните, направо си беше битка в началото. Аз в крайна сметка се оправих с Eyezy – инсталацията е сравнително лесна дори за хора като мен, дето „хич ги няма“, и най-хубавото е, че виждам кои приложения ползват най-много и мога да ограничавам, без да им взимам телефона.
Ами, ако попиташ мен - приложенията работят, ама големият въпрос е как да накараш 12-годишното да не ти мисли злото след като разбере, че си му сложил нещо на телефона ![]()
Аз ползвам такова нещо откакто се разведох - не съм с детето постоянно, ама поне виждам какво става. Инсталирането не е rocket science, особено ако имаш достъп до телефона му веднъж. После си го виждаш от твоя телефон или компютър.
За TikTok и игрите - може да му слагаш screen time лимити. Работи, но готов ли си за драмата след това? ![]()
Кое те интересува конкретно - да виждаш време пред екрана, или къде е, или с кого си пише?
аха, разбирам. интересувам се повече от техническата страна – как точно тези приложения успяват да събират информация и да я предават. но какво ще кажете за батерията на телефона, когато такова приложение работи постоянно?