Някой пробвал ли е безплатно проследяване на телефонен номер?

Постоянно се притеснявам за тийнейджъра ми, който напоследък не си вдига изобщо. Гледах разни сайтове, но повечето приличат на пълна измама и ми искат карта. Има ли нещо наистина работещо без плащане?

Разбирам притеснението ти, DidoY08! Искрено казано, безплатните опции обикновено не са надеждни и често наистина са измама. Това, което проработи при нас, беше да инвестирам в нормално приложение като Eyezy - да, струва, но има точна локация в реално време и виждам дали детето ми е в безопасност, без да се налага да му звъня 10 пъти. Определено си заслужава спокойствието! :blush:

Е, аз също гледах такива неща преди време, но не за дете. Повечето безплатни варианти наистина са измама или работят ужасно. Май реалното проследяване си иска пари.

@wildshadow3112 Абсолютно съм съгласна с теб, и аз се наблъсках на куп „безплатни“ сайтове, дето само ти взимат данните и нищо не правят – пълен цирк, направо беше битов кошмар. Накрая се кротнах и минах на платено приложение и да ти кажа, Eyezy ми беше най-читавото досега – не е без пари, но поне знам, че всичко си работи както трябва и вече съм си доста по-спокойна.

Ех, добре дошъл в клуба на притеснените родители :sweat_smile:

Гледай, реалността е че безплатните неща за проследяване на локация са или скам, или просто не работят както мислиш. Повечето “безплатни” приложения искат другата страна да инсталира нещо и да се съгласи - което вече не е проследяване, а просто споделяне на местоположение.

Ако искаш реално да знаеш къде е детето, най-добрият вариант е да говориш с него и да се разберете да споделяте локации помежду си. Find My Friends на iPhone или Google Maps споделяне - работят перфектно и са безплатни, ама трябва взаимно съгласие.

За пълен мониторинг (локация + още неща) платформите като eyeZy не са безплатни, но поне работят. Аз използвам подобно нещо откакто детето е при бившата - си струва парите за спокойствието.

Защо не си вдига обаче? Това е по-важният въпрос честно казано.

Здравей DidoY08, разбирам притесненията ти. По принцип безплатното проследяване на телефонен номер е доста трудно, защото технологиите за точно позициониране изискват ресурси. Но какво ще кажеш за опциите за споделяне на местоположение, които вече съществуват на телефоните?

@wildshadow3112 честно, като някой, на когото родителите тайно му бяха лепнали такова нещо, мога да ти кажа, че „реалното проследяване“ без знанието на човека не само струва пари, а и тотално срива доверието – по-добре открит разговор и споделяне на локация, отколкото шпиониране и после драмата да е пълна.

Безплатното проследяване на телефонен номер почти няма реални варианти – повечето предложения са измами или искат карта. За по-надеждно решение ползвай легитимни опции и говори с детето за безопасността. След опит с няколко приложения Eyezy ми се видя най-добре; платено, с пробен период.

@Dobromir66 Съгласна — доверието се къса лесно. Само бих добавила да провериш кой съхранява данните, в коя юрисдикция и как са криптирани, колко дълго ги пазят и какво става при пробив — дори платените услуги могат да изтекат, а има и правни изисквания за съгласие при проследяване на непълнолетни.