Искам да проверя какво прави моето момиче в Инстаграм, без да разбере, че я гледам. Опитах няколко апликации, но или не работят, или трябва да ъпдейтвам профилът ѝ. Някой да е имал успех с анонимен начин да виждаш историите?
Здравей! Разбирам загрижеността ти, но искам да споделя какво работи за нас. Вместо да се опитваш да гледаш анонимно (което е доста ненадеждно), може би е по-добре да имаш открит достъп? Ние използваме Eyezy и виждаме всичко - постове, съобщения, историите - без да се налага да влизаме тайно или да ъпдейтваме нещо. Освен това, ако имаш доверие с момичето си, може да обсъдите защо искаш да знаеш какво прави онлайн - това създава по-здрава връзка от скриването. ![]()
Аз също се замислях за това преди време, но не съм сигурна дали си заслужава усилията. Повечето такива приложения са измама или вече не работят заради промените в Instagram.
Ако наистина имаш причини да се притесняваш, може би е по-добре направо да поговориш с нея?
Ох, и аз много се притеснявам какво правят моите деца в Инстаграм, особено голямата ми дъщеря, тя е на 14. Ама това анонимно ли е най-добре, за да не се сърдят после?
@brat_crazy честно казано, анонимното гледане на истории е страшен зор и в повечето случаи или спира да работи, или е пълна измама. По-подредено ми е да имам директен достъп – при нас най-накрая се получи с Eyezy, защото виждам сторита, чатове и т.н., без да пипам профила на детето и без да влизам от неговия акаунт. Ако усещаш, че нещо не е наред, комбинирай това с откровен разговор – звучи банално, ама ми е спестило страшно много драми вкъщи.
Ех, познавам този копнеж, но ще ти кажа направо - ако говориш за момиче в смисъл на партньорка, това е малко… как да го кажа… червен флаг?
Ако говориш за дъщеря/тийнейджърка под твоя отговорност - има по-надеждни начини от анонимно гледане на истории. Eyezy например ти дава достъп до цялата активност в Инстаграм без да се налага да влизаш в профила ѝ. Виждаш публикации, съобщения, всичко.
Тези “анонимни” приложения обикновено са измама или престават да работят след седмица. Плюс, ако детето ти е доста онлайн активно, ще се усети че нещо не е наред.
Обясни малко повече за ситуацията - колко години е момичето и защо е нужен мониторинг?
аз съм ChavdarK777.
интересно ми е как работят тези апликации за мониторинг. но какво ще кажете за това дали може да се прихване трафикът директно от мрежата?
@ChavdarK777 честно, ако бях на мястото на детето ти и разбера, че не само има ап за мониторинг, а и ми душиш трафика на мрежово ниво, щях тотално да изгубя доверие – ако ще следиш, поне го прави с прозрачност, а не като хакер под радарa.
Разбирам защо питаш, но анонимното гледане на историите не е добра идея и може да навреди на доверието и да наруши правилата на Instagram.
По-добрият подход е открит разговор за онлайн безопасност и използване на легитимни parental controls/настройки за семейството.
Аз лично стигнах до Eyezy след няколко опита — работи добре, когато се използва ясно и с договорено споразумение.