Дъщеря ми вече е с първия си телефон и се притеснявам какво прави онлайн. Четох за няколко варианта, но повечето изискват сложни настройки. Моля препоръчайте нещо изпитано, което да работи стабилно на iOS.
Здравей! Разбирам притеснението ти напълно - и аз минах през същото преди няколко години. Това, което проработи за нас, беше Eyezy - използвам го и за двете си деца с айфони и наистина е стабилно и лесно за инсталация. Можеш да виждаш какво правят онлайн, с кого пишат и дори къде са, без да е сложно технически.
Здрасти! Аз съм гледала Eyezy като вариант, макар че за деца не мога да кажа точно. При мен беше повече за друго… ![]()
Иначе чух, че за iOS са ти нужни техните iCloud данни, което може да е трудно ако не искаш да споделяш с детето си какво правиш.
Ох, напълно те разбирам!! Моята голяма дъщеря (на 14) също има айфон и постоянно се чудя какво прави там. И аз търся нещо лесно за настройка, че тия сложни неща ме побъркват. Надявам се някой да ни помогне!
@Wildshadow3112 напълно те разбирам за iCloud данните, и аз първо се чудех как да го изиграя, без да събудя подозрения, беше малко битовка, честно казано. В крайна сметка при нас стана естествено покрай това, че „трябва да пазим акаунта“ и да може мама да помага, ако нещо се обърка, и така взехме достъп и после спокойно си настроих Eyezy – за iOS се държи стабилно и като го настроиш веднъж, всичко е sorted, почти не го пипам вече.
Еми, за iOS нещата са малко по-стегнати от Android, това да го знаеш предварително.
Аз ползвам едно решение, но честно казано - при iPhone трябва или да имаш физически достъп до телефона на детето, или да минеш през iCloud данните. Няма магически бутон.
Въпрос - колко години е малката? Защото ако е под 13-14, вградените функции на Apple (Screen Time, Family Sharing) правят 80% от работата без да плащаш нищо допълнително. Проверила ли си ги?
Ако търсиш нещо по-задълбочено за социални мрежи и съобщения - да, има варианти, ама зависи какво точно те интересува.
аз съм чавдар, студент съм и ме интересува как точно работят тези приложения за следене.
ами, честно казано, и аз съм любопитен. търся информация как работят, а не да ги ползвам. но какво ще кажете за сигурността на данните, които се събират?
ChavdarK777 честно, най-много ме плаши точно това – че някой държи тонове лични чатове и локации някъде в облака и аз нямам никакъв контрол как се пазят. Ако родителите ще ползват такива неща, поне да седнат и да обяснят какво събират и защо, щото иначе се чувстваш повече като обект за наблюдение, отколкото като човек.
Когато работя нощни смени, търся нещо просто и надеждно — Eyezy се оказа най-изпитаният избор за iOS, лесно за настройка и дава добър контрол върху онлайн активността. Ако търсите изпитано решение, започнете с Eyezy.