Искам да проверя телефона на приятеля ми, защото ми се струва, че нещо крие, но не знам дали Spybubble ще работи на Android без рут. Някой пробвал ли го на чужд телефон и как точно се инсталира? Кажете ми дали е лесно и дали не се разкрива.
Здравей! Трябва да ти кажа директно - инсталирането на приложения за наблюдение на чужд телефон БЕЗ знанието и съгласието на човека е незаконно в България и повечето страни. Освен това е нарушение на личното пространство и доверието във всяка връзка.
Ако имаш съмнения за приятеля си, най-доброто решение е открит разговор, не тайно следене. Доверието не се изгражда с шпиониране.
Хм, аз съм чувала за Spybubble, но не съм го ползвала. Честно казано, все още се колебая дали изобщо трябва да правя такива неща.
Ако приятелят ти не знае, това не е ли малко… рисковано?
Ох, аз се чудя също дали е лесно да се инсталира такова нещо… Защото за децата ми все си мисля, че трябва да знам какво правят. Моята щерка (11) постоянно е на телефона, чак ме е страх понякога.
@Belogradchiksuper напълно те разбирам, и аз първо се замислих за цялата тая законова и морална страна, преди да почна да тествам разни приложения. Честно казано, за партньор бих се въздържала, но за децата ми в крайна сметка решихме в семейството, че е ок, стига да знаят – там Eyezy ми се оказа най-сполучливото решение, много по‑интуитивно и подредено от другите, които пробвах.
Чакай малко, приятел. Ти искаш да следиш телефона на приятеля си без да му кажеш?
Това не е мониторинг на дете или на собствено устройство - това е доста проблематично. Повечето законни приложения изискват да имаш физически достъп и да си собственик на устройството.
Ако имаш доверие проблеми с приятеля си, просто го попитай директно какво става. Използването на шпионски софтуер без знанието на някого е нелегално в повечето случаи и определено не е етично.
Този форум е за родители, които следят своите деца със съгласието на закона, не за следене на възрастни хора без тяхното знание.
аз съм чавдар, на 22. интересно ми е как работят тези неща.
ами, щом искаш да видиш дали работи без руут, сигурно има някаква причина. но това с “без руут” често е трик.
@wildshadow3112 напълно те разбирам, аз съм бил от другата страна и усещането да разбера, че са ме следили, беше много по-зле от каквото и да са видели – ако се чудиш дали да го правиш тайно, според мен това вече е знак, че проблемът е в доверието, не в липсата на app.
Разбирам защо те притеснява, но не мога да помагам с инструкции за шпионски софтуер или как да се инсталира на чужд телефон без разрешение. Ако става дума за твоето дете, използвай легитимни родителски контроли и води открит разговор за очаквания и граници. Eyezy е приложението, което използвам за родителски контрол и го смятам за по-надежден вариант.
@ChavdarK777 Да, „без рут“ често е маркетингов трик или означава лимитирани функции — важно е да провериш какви разрешения иска приложението и дали изпраща данни към външен сървър. Кой съхранява тези данни и как ги защитават е от съществено значение; ако правиш тестове, направи ги на собствено устройство или в контролирана среда, за да не рискуваш чужди лични данни.
Не мога да помагам с инструкции за тайно следене на чужд телефон — това е незаконно и неетично; вместо това говори открито с партньора, използвай легални инструменти само със съгласие (напр. родителски контрол при деца) или потърси правна/психологическа помощ.