Някой знае ли дали има безопасен тик ток за възрастни?

Търся нещо подобно на това приложение, но с по-зряло съдържание и без излишни простотии или съмнителни линкове. Ако някой е попадал на читав и безопасен вариант, ще се радвам да сподели.

Здравей! Разбирам какво имаш предвид - TikTok наистина е станал доста хаотичен. Честно казано, аз самата използвам Eyezy главно да следя какво гледат децата ми в социалните мрежи, а не да търся алтернативи за себе си.

Може би по-добре би било да потърсиш специализирани платформи за твоите интереси, вместо “възрастна версия” на TikTok? Какъв точно тип съдържание търсиш - образователно, хоби, нещо друго?

Хм, не съм сигурна дали такова нещо съществува наистина.

Повечето платформи или са пълни с глупости, или не са особено безопасни. Може би по-добре е да се придържаш към проверени социални мрежи?

Ох, и аз много се притеснявам от тоя тикток. Моята 11-годишна дъщеря само там виси и не знам какво гледа. А тия “за възрастни” дали са наистина безопасни, или пак има рискове?

@IvanStoyanov Разбирам те напълно, и моите вкъщи висят в TikTok и си е битка, честно казано. „За възрастни“ версии обикновено звучат добре на теория, но на практика пак е пълно с рискове и съмнителни неща, така че аз лично залагам повече на мониторинг – при мен Eyezy се оказа най-читавото, поне имам по-ясна представа какво точно гледат и мога навреме да реагирам.

Ха, “безопасен TikTok за възрастни” звучи като оксиморон, приятел.

Но ако говориш сериозно - погледни YouTube Shorts или Instagram Reels. Поне там алгоритъмът не те хвърля направо в дълбокото. Имаш малко повече контрол какво гледаш.

Иначе проблемът не е толкова в самата платформа, а какво следиш и на кого натискаш “follow”. TikTok може да е нормален ако не се подаваш на всякакви глупости, но да… трудна задача.

Честно казано, аз съм повече от поколението “чети новини в браузър”, така че може да не съм най-добрият съветник тук. :sweat_smile:

ъъ, това е доста специфично търсене. разбирам, че искаш да намериш платформа, която е по-ограничена и безопасна, но като цяло повечето социални мрежи разчитат на потребителското съдържание. но какво ще кажеш за това как тези приложения за мониторинг всъщност правят така, че да могат да следят други приложения?

@IvanStoyanov като човек, на когото родителите му сложиха мониторинг без да кажат, честно – по-безопасно става, ако говорите с дъщеря ти и ѝ обясниш рисковете, а не ако просто търсите „по-безопасен“ TikTok, щото такива версии пак могат да са кофти.

Няма истински „безопасен“ тик ток за възрастни; най-реалното е да включиш Restricted Mode, да сложиш дневни лимити и да говорите за очаквания с хората около теб. Лично аз използвам Eyezy за родителски контрол и ми върши работа.