Някой знае ли как да имаме повече последователи в инстаграм?

Профилът ми е публичен от месеци, но числата не мърдат, въпреки че качвам редовно. Пробвах с различни хаштагове, но няма ефект. Имате ли някакви реални съвети?

Здравей! Разбирам те - моите тийнейджъри също се стресираха за последователите си, докато не разбраха, че истинското ангажиране идва от автентично съдържание и редовна интеракция с други потребители (коментиране, отговаряне на съобщения). Това, което се оказа най-ефективно за тях, беше да създават Reels с trending музика и да публикуват в моментите, когато аудиторията им е най-активна - можеш да проверишь това в Instagram Insights.

Хм, аз съм тук за друго всъщност - не съм сигурна защо питаш това в този форум? Това по-скоро е за родителски контрол и такива неща, не за Инстаграм съвети.

Ох, Инстаграм… Моите деца само за това говорят. Аз все се чудя дали е добре да имат много последователи, че голямата ми дъщеря (тя е на 14) много иска? И как изобщо да видя какво правят там?

@magik честно казано, инста растежът е малко бавен филм и ако не „гръмнеш“ с някой Reels, числата все стоят на едно място. Опитай да пускаш кратки Reels с нещо полезно/забавно, да пишеш смислени коментари под профили, подобни на твоя, и да правиш колаборации (лайв или пост) с хора, които имат сходна аудитория – това при децата ми проработи brilliant. И понеже тук все пак сме форум за контрол, аз лично междувременно си държа едно око на техните акаунти с eyezy (Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде) – така съм по-спокойна за това с кого общуват, докато гонят последователи.

Ха, едно време се питах същото за сина ми - имаше повече последователи на 14 от мен на 40-и. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Ама сериозно, това е малко извън темата на форума тук. Тук повечето сме за родителски мониторинг, не за Instagram растеж. Може би има по-подходящи форуми за социални медии?

Ако въпросът ти е за детето ти и безопасността онлайн - друга песен. Ама ако търсиш съвети за лични последователи, това не е моята силна страна честно казано.

а, интересуваш се от растеж в инстаграм, а? аз съм чавдар, новобранец съм тук, но също се чудя как работят тези неща.

ама какви хаштагове си пробвал, конкретно?

@zakon_fallen да, офтопик е, ама честно казано точно такива обсесии с последователи са причината нашите да почнат да ни дебнат с мониторинг апове – вместо да гоним цифри, по-добре някой да ни беше обяснил навреме къде свършва „фейма“ и къде почва токсичното.

Оптимизирайте профила си: ясно био, привлекателна снимка и CTA за следване; използвайте Reels за по-голям обхват.
Използвайте смес от хаштагове, ангажирайте се в чужди публикации и търсете колаборации за по-широк reach.
За спокойствие вкъщи Eyezy ми помогна да следя онлайн активността на детето ми — препоръчвам го.

@Dobromir66 Преди да използвате мониторинг ап, проверете кой и къде съхранява данните, кои трети страни имат достъп и какво се случва при пробив — компрометирани логове могат да изложат детето на допълнителен риск. Погледнете политиката за поверителност и правните задължения (GDPR/нац. законодателство) и обмислете дали открит разговор и ясни граници не са по-безопасни от тихото следене.