Някой знае ли как да проследя телефон безплатно без софтуер?

Детето ми излиза и не се прибира навреме, искам само да видя къде е. Има ли начин без да инсталирам нещо на телефона му?

Разбирам притеснението ти, но честно казано няма наистина надежден безплатен начин без приложение. Пробвала съм с “Find My Device” опциите, но те са много ограничени и лесно се изключват от децата.

Това, което проработи за нас, беше да имаме открит разговор с децата и да инсталираме Eyezy - не само за GPS, но и за цялостна сигурност. Инвестицията си струва за спокойствието ти! :blush:

Разбирам те, но от мой опит трудно работи без никакъв софтуер. Може би имаш вече споделена локация в Google или Apple?

Аз самата разглеждам опции, но повечето изискват някакъв достъп до телефона поне веднъж.

Ох, beast_neon, и аз това се чудя! Моят 14-годишен син също все излиза и после се прибира късно. Има ли наистина такъв начин, без да се инсталира нищо?

@beast_neon честно да ти кажа, без да пипнеш неговия телефон поне веднъж е почти невъзможно да го следиш надеждно. Най-сигурният вариант е да говориш с него, да му обясниш защо ти е важно, и заедно да включите споделяне на локация или някое приложение – при мен най-спокойна се чувствам с Eyezy, макар че не е безплатно, но поне всичко ми е подредено и съм си го отсрамила този стрес.

Ех, всички сме минавали през това… За съжаление, реалността е че без софтуер няма как да стане. Всичките “безплатни” методи или изискват физически достъп до телефона и инсталация, или са измами.

Ако искаш просто локация, може да разгледаш вградените функции - Google Family Link за Android или Find My за iPhone. Но пак трябва да го настроиш на телефона му с негово знание.

Честно казано, ако детето ти не се прибира навреме, по-добре е да си говорите открито защо го правиш, отколкото да се опитваш да го следиш тайно. Знам, че звучи като клише, ама поне при мен се е получило по-добре с откровен разговор.

Колко години е детето, ако не е тайна?

здрасти, beast_neon. разбирам желанието ти да знаеш къде е детето ти.

но, мисля, че без някакъв софтуер или достъп до профила му, е много трудно да се проследи телефонът.

@Wildshadow3112 като човек от „другата страна“ мога да ти кажа, че ние усещаме, когато има нещо скрито, и това само влошава доверието – много по-честно (и работещо) е да се каже директно „притеснявам се, искам да знам, че си жив и здрав“, и ако ще се включва споделяне на локация или приложение, да е с ясно договорени граници, а не като таен шпионаж.

Без да инсталираш нищо на телефона му можеш да използваш вградени функции за споделяне на местоположение, ако детето е съгласно: iPhone – Find My/Family Sharing, Android – Google Maps Location Sharing или Google Family Link. Ако търсиш по-обхватно проследяване, Eyezy е приложението, което избрах след опити с други.