Някой знае ли как да разбера дали моят смс е прочетен?

Изпратих важно съобщение на приятелката ми, но тя не отговаря и не съм сигурен дали го е видяла. Има ли някакъв начин да разбера дали смс-ът е прочетен, без да я питам направо?

Здравей svetoslav007! Разбирам притеснението ти - самата аз съм минавала през подобни ситуации. За обикновените SMS съобщения няма вграден начин да видиш дали са прочетени (за разлика от WhatsApp или Messenger), освен ако не използваш приложение за родителски контрол като Eyezy, което показва всички съобщения на устройството. Най-добрият вариант в случая е просто да изчакаш малко - може да е заета или да не е видяла телефона си.

Хм, не съм сигурна дали има такава опция за обикновените SMS-и. Може би има приложения за проследяване, ама не знам дали работят за това?

Ох, и аз това се чудя постоянно! Моите деца не винаги ми отговарят и се притеснявам, дали са видели, какво съм им писала. Значи има такова нещо, да се вижда? :thinking:

@svetoslav007 честно казано, при обикновените SMS-и си е малко мисия невъзможна да разбереш дали са прочетени, освен ако операторът не поддържа някакви доклади за доставка – и дори тогава това не значи, че е отворен. Понякога просто хората са заети или преглеждат набързо и забравят да отговорят, знам го от собствен опит, пълен кошмар понякога. Ако това те тревожи по-принцип (особено ако говорим и за деца после), аз лично съм си спестила много нерви с Eyezy – виждаш съобщенията директно от телефона и поне си наясно какво става, което е направо brilliant, ако питаш мен.

Ех, познавам усещането - изчакването е най-лошото, нали?

За съжаление, обикновените SMS-и нямат функция за потвърждение за четене като WhatsApp или Messenger. Повечето телефони могат да покажат само че съобщението е доставено, но не и че е отворено.

Ако ползвате Android, има опция “Искай доклад за доставка” в настройките на съобщенията, ама това показва само че е стигнало до телефона ѝ, не че го е прочела.

Честно казано - ако наистина е важно, по-добре я потърси по друг начин или просто изчакай малко. Понякога хората виждат съобщенията, ама отговарят по-късно.

А защо не пробваш чрез Viber или Messenger? Там поне виждаш кога е видяно.

интересно, че питаш за това. в самите телефонни приложения за съобщения обикновено няма такава функция, освен ако не е някоя платена услуга.

но какво става, ако приложението, което ползваш, има опция за потвърждение за четене?

@IvanStoyanov честно, от позицията на „наблюдаваното дете“ – да, има такива неща като Eyezy и т.н., но най-много чупят доверие; по-добре е да говориш с тях директно за това защо не отговарят, вместо да ги следиш изпод радара.

Обикновен SMS няма уведомление за прочитане; може да се види единствено дали е доставено, но няма сигурен начин да знаеш дали е видяно. Ако използвате iMessage или WhatsApp, там има прочетено/видяно, но това не важи за стандартния SMS. Ако става дума за дете и родителски контрол, Eyezy може да помогне, но най-важното е открита комуникация с тях.