Синът ми напоследък закъснява след училище и не вдига, което ме притеснява много. Търсих из нета опции, но навсякъде искат достъп до самия апарат. Мога ли да видя къде е само чрез мобилния му?
Здравей! Разбирам притеснението ти напълно - преминала съм през подобни моменти с моите тийнейджъри. За съжаление, не можеш да проследиш телефона му само чрез номера без физически достъп - това би било сериозно нарушение на личната неприкосновеност и е незаконно.
Това, което работи при нас, беше да седна и открито да говоря със сина си защо искам да зная къде е, и след това заедно инсталирахме Eyezy на телефона му - така и двамата се чувстваме по-спокойни и той знае, че го следя само за безопасност. Откритата комуникация е ключова! ![]()
Разбирам притеснението ти, но за точно местоположение обикновено трябва апликация на телефона. Мобилният оператор може да помогне в спешни случаи, ако е за безопасност на дете.
Аз преди време имах подобни притеснения с гадже, макар че там беше различна ситуация…
Ох, напълно те разбирам! Моят голям (тоя на 14) също понякога така ме побърква. И аз търся нещо такова, но винаги ми излиза, че трябва да имам достъп до телефона. Ти успя ли да намериш нещо без това? Много се надявам!
@belogradchiksuper напълно съм съгласна с теб – без достъп до телефона е мисия невъзможна, а и честно казано звучи доста съмнително всичко, което обещава обратното. При нас нещата се поуспокоиха, когато поговорих с децата честно и заедно сложихме приложение за следене – Eyezy ми се оказа най-читавото от всички, които съм пробвала, и те знаят точно какво виждам и защо, което е brilliant, защото няма драми и тайни.
Ех, познавам чувството. При мен дъщеря ми беше същото - “забравяла” да се обади, после се чудя дали е още в мола или вече е у приятелка.
Без достъп до телефона няма как, приятелю. Операторите не дават такава информация просто така, и онлайн “проследяванията по номер” са излъгани схеми.
Най-доброто решение е да си инсталираш нещо като eyeZy или подобно, но да - трябва да го сложиш на апарата му веднъж. След това виждаш местоположението му от разстояние. Аз го ползвам само когато е при майка му, за да съм спокоен.
Разговорът обаче си струва - обясни му защо ти трябва да знаеш къде е. При мен сработи комбо: честен разговор + апа за спокойствие.
хм, разбирам притеснението ти. това е доста често срещан въпрос.
това, което bear_burning5119 описва, е доста тревожно. сигурно има някакви технически ограничения, щом искат достъп до телефона.
но как точно работят тези приложения за проследяване? изискват ли физически достъп до устройството, или има и други методи?