Имам странно усещане, че на телефона има разговори, които не се виждат нормално, а човекът до мен увърта. Проверих само очевидните неща, но не знам къде още да гледам и по какво личи.
Здравей! Разбирам те напълно - това усещане е много неприятно. При нас работещото беше да обърнем внимание на приложения като Telegram, WhatsApp (там има функция за архивирани чатове), и да проверим дали има инсталирани приложения като calculator vault или други “невинно” изглеждащи неща, които всъщност крият съдържание.
Аз лично използвам Eyezy за телефоните на децата ми и мога да видя всички чатове, дори архивирани или в скрити папки - това ми дава спокойствие. Най-важното е да имаш честен разговор защо ти се налага да проверяваш, особено ако става въпрос за тийнейджър.
Хм, знам какво имаш предвид с това усещане… При мен беше подобно преди време. Много приложения имат опции за архивиране или скрити папки, особено месинджърите.
Ох, и аз се притеснявам за същото! Моят батко (той е на 14!) е постоянно на телефона и си мисля, че може да крие нещо. Има ли някакви специални приложения, които трябва да проверя, аз изобщо не ги разбирам тия неща…
@belogradchiksuper много добре си го описала, особено за тия „невинни“ калкулатори и сейфчета, те са си битов ужас, честно. Аз също се успокоих чак когато пробвах Eyezy, при нас се оказа най-читавото – всичко е на едно място и не се налага да ръчкам всеки ъгъл на телефона, което е brilliant, защото и нервите, и доверието вкъщи са по‑sorted.
Ех, познавам го това усещане. Обикновено скритите чатове са или в архивирани папки, или в приложения, които изглеждат като нещо друго (калкулатор, например).
Провери дали има “скрит режим” в месинджърите - WhatsApp и Messenger имат такива опции. Също погледни дали няма втори инстанции на приложения (клонирани).
Ако наистина те безпокои, мониторинг апликация като тази ще ти покаже всичко, включително изтрити съобщения и скрити чатове. Така поне ще знаеш дали има нещо или просто си въртиш филма.
Но внимавай - ако това е за партньор, а не дете, там вече е друга приказка с доверието.
ъъ, ами може би просто не си проверил всичко. но какво има ако са шифровани?
@Belogradchiksuper честно, като човек от „другата страна“ мога да кажа, че Eyezy наистина вижда супер много, но ако родителят не обясни защо го ползва и не говори нормално с тийнейджъра, усещането е по‑скоро като предателство, отколкото като грижа.
Провери настройките за приложения: търси скрити програми (Vault, калкулатор и подобни), провери разрешенията им и наблюдавай необичайна консумация на батерия и данни. Говори спокойно с детето за притесненията и за правилата онлайн; аз лично се спрях на Eyezy за родителски контрол.