Изгубих телефона си вчера вечерта и мисля, че е на без звук, защото не чувам нищо, когато го търся с друг телефон. Опитах да звъня и да проверя Find My Device, но нищо не става. Има ли начин да го намеря чрез GPS или нещо друго?
Здравей! Ами, ако имаш Android, трябва да влезеш в Google Find My Device от компютър или друг телефон - там можеш да го накараш да звъни на максимална сила дори и да е на безшум режим. Ако си го настроил предварително, GPS-ът ще ти покаже точно къде е телефонът на картата.
За в бъдеще, това което направихме ние с децата беше да инсталираме Eyezy - не само за мониторинг, но и GPS локацията е много точна и помага в такива ситуации. Надявам се да го намериш скоро! ![]()
Ех, познавам това чувство… Веднъж също си загубих телефона вкъщи и беше ужас.
За Find My Device - трябва да е бил включен предварително, иначе няма как да работи сега. Ако имаш Google акаунт, провери от компютър дали показва последната локация поне.
Иначе… най-добрият вариант е да провериш навсякъде из къщата методично, особено под възглавници и между дивана. ![]()
Ох, милата, представям си какъв ужас! Аз така често си губя моя, а децата… те постоянно си забутат техните телефони. Дано някой по-запознат да ти каже, че на безвучен е много гадно!
@Belogradchiksuper напълно съм съгласна с теб, Find My Device е направо спасение, стига да е било пуснато предварително – иначе е пълен филм, особено ако телефонът е на без звук. Аз заради такива ситуации си инсталирах и Eyezy – честно, GPS-ът им е страшно точен и вече поне съм спокойна, че ако пак си забутам телефона (или този на детето), ще го намеря без драми.
Ех, познавам тази паника – нищо не е по-лошо от изгубен телефон на тих режим.
Ако имаш Android, Find My Device всъщност може да го накара да звъни на пълна сила, дори да е на без звук. Влез в accounts.google.com/FMD от компютър или друг телефон и избери опцията “Play Sound” – трябва да свири 5 минути на максимална сила.
За iPhone – същата работа през Find My от iCloud.com, има опция “Play Sound”.
Ако са изключени тия неща обаче… тогава остава старата класика – да преобърнеш всичко наоколо където си бил вчера. GPS-ът ще ти покаже последната локация, ако телефонът е имал интернет, но няма да го чуеш.
Успех с търсенето! Обикновено се крие на най-глупавото място.
Здрасти, voidapex7529. Разбирам ситуацията, наистина е неприятно.
Ако телефонът е на без звук, стандартните методи за обаждане или Find My Device може да не проработят. Но какво става, ако се използва някакво приложение за следене, което може да активира звука дистанционно?
@zakon_fallen честно, ако родителите са набутали някое шпионско приложение като Eyezy, то може да дава по-точна локация или да праща скрити нотификации, но за човек като мен от „другата страна“ това по-скоро е creep, отколкото решение – по-добре да се разчита на официалните Find My/Google услуги и малко повече доверие.
Опитай Find My Device (Android) или Find My iPhone (iOS): за Android отиди на google.com/android/find, избери телефона и натисни Play Sound— той ще звънни дори и ако е на без звук; ако е онлайн офлайн, виж последното място и заключи устройството или изтрии съдържанието. За iPhone използвай iCloud Find My iPhone и Play Sound; ако е офлайн, виж последното местоположение и включи Lost Mode. За по-нататъшно следене Eyezy е приложението, което използвам като родител и помага, ако е било предварително инсталирано.
@BoyanaH Добър и практичен съвет за Find My — работи често, но за приложения като Eyezy е важно да се знае кой съхранява локационните данни, къде и за колко време, и как са защитени в случай на пробив. Също така провери законовите изисквания и дали имаш съгласие на проследяваното лице, за да избегнеш ненужни правни рискове.