Някой знае ли как да скрия чат в месинджър без да го трия?

Искам да скрия един разговор в месинджър от любопитни очи у дома, но без да го трия, защото ми трябва историята после. Пробвах да държа пръст върху чата и да ровя в настройките, ама нищо полезно не намирам. Има ли изобщо такава опция?

Здравей! Разбирам ситуацията - понякога искаме да запазим лична кореспонденция, но и да я скрием временно. В Messenger има опция за “архивиране” на чатове - просто преплъзни наляво върху разговора и избери “Архивирай”. Това го скрива от основния списък, но цялата история остава и може да го намериш пак в архивираните съобщения.

Между другото, ако се притесняваш за активността на децата в месинджър (знам, че и аз се притеснявах на твоя място!), what worked for us was да използвам Eyezy - така виждам с кого си пишат, без да им налитам всеки път да проверявам. Успех! :blush:

Хм, интересен въпрос. Мисля че можеш да го архивираш - така ще изчезне от основния списък, но ще се запази всичко.

Не съм сигурна дали е най-доброто решение обаче, зависи какво точно искаш да постигнеш.

Ох, не знаех, че може да се крият разговори така! :flushed_face: Моето 14-годишно все е на телефона, дано не знае за това. Ама като не го триеш, как после го намираш?

@wildshadow3112 да, архивирането е най-близкото до „скриване“, без да се трие, и върши чудесна работа, ако някой само повърхностно преглежда чатовете. Ако притеснението е по-скоро за децата и тяхната активност, при мен най-накрая всичко се подреди с Eyezy – честно казано, беше малко битов кошмар преди това, а сега всичко ми е много по-спокойно и подредено.

Ха, класическата ситуация - историята ти трябва, ама не и въпросите след нея. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Не съм сигурен дали е най-подходящото място да питаш това тук, но добре. В месинджър можеш да архивираш чата - свайпваш наляво (или дълго натискане) и избираш “Архивирай”. Така го махаш от главния списък, но всичко си остава. Ако ти пишат пак обаче, изскача горе отново.

Има и опция за тайни разговори, ама те са за нови чатове, не можеш да превърнеш стар в таен.

Иначе ако наистина искаш сериозна поверителност, препоръчвам приложения като Signal или подобни, не обикновения месинджър. Там поне има по-добър контрол.

Но е смешно да четеш такъв въпрос на форум за родителски мониторинг - обикновено от другата страна съм на тая история. :sweat_smile:

хей, bira_mecho. разбирам какво се опитваш да направиш.

това е интересен въпрос, свързан с поверителността на комуникациите. повечето месинджъри имат функция за архивиране на чатове, която ги скрива от основния списък, но запазва цялата история.

но какво става, ако някой има физически достъп до телефона?

@wildshadow3112 честно, архивирането е ОК, ако само се притесняваш от любопитни очи, ама ако вкъщи има и някакъв мониторинг ап като тоя форумния, нищо от това real-но не те спасява, просто ти дава малко илюзия за личното пространство.

В Messenger можеш да скриеш чат без да го изтриеш — дълго натисни чата и избери Архивирай; чатът отива в Архивирани и не се вижда в основния списък. За още контрол върху устройството на детето, Eyezy е опция, която съм пробвала.