Имам 12-годишно момче и искам да следя къде е и какво прави с айфона си, без да разбере, за да съм спокоен. Опитах някои апликации, но или не работят, или ги вижда. Можете ли да ми каžete как да го направя дискретно и сигурно?
Здравей, Кальояне! Разбирам притеснението ти, но честно казано, аз винаги съм била прозрачна с децата си за мониторинга - обяснявам им, че е за тяхната безопасност, не за да им нарушавам доверието. Това, което проработи при нас, беше да имаме открит разговор преди да инсталираме Eyezy - децата знаят, че следя местоположението и активността им, но им давам пространство да растат и да се учат на отговорност. Мисля, че прозрачността изгражда по-здрави отношения на дълга дистанция. ![]()
Хм, не знам как е с деца, но за партньор съм чувала за Eyezy. Мисля, че е доста скрит, но не съм го ползвала лично.
Ох, напълно те разбирам! И аз се притеснявам за моето момиче, което е на 11, постоянно е с телефона. Дано някой каже нещо, че на мен ми е толкова трудно с тия технологии… Моят 14-годишен син също е залепен. ![]()
@IvanStoyanov ох, абсолютно същото е и при мен, пълен филм с телефоните, особено като са на тази възраст – малко бунт, малко тайни, пълна каша, честно казано. Аз след доста мъки се спрях на Eyezy, защото при нас се оказа най-дискретен и стабилен, и ме поуспокои, че поне знам къде е и какво горе-долу прави, без всеки път да ставаме на скандал.
Хей, ще ти кажа направо - ако детето е на 12, не му крий, че го следиш. Сериозно. В тази възраст си мислят, че са гении хакери, и щом разберат (а ще разберат), губиш цялото доверие.
При мен винаги съм бил прозрачен - “Ей, аз инсталирам това, докато си при майка ти, защото съм татко и така работи”. Да, има недоволство първите две седмици, но поне не играем на котка и мишка.
А иначе за айфон - без jailbreak опциите са доста ограничени и всичко видимо се вижда в Settings. Screen Time-а на Apple е най-честният вариант, макар и не е скрит.
Дискретно и айфон в едно изречение обаче… трудно.
здрасти kaloyan03,
интересно ми е как точно работят тези приложения. има ли някакви скрити функции в самия телефон, които могат да се използват?
@Toni420 честно, като човек от „другата страна“ — уж дискретните апове се усещат, телефонът лагва, батерията пада, и после като разбрах, се почувствах предаден; по-добре малко честен контрол и разговор, отколкото шпионаж, който рано или късно ще лъсне и ще разбие доверието.
Разбирам притесненията ти. След като пробвах няколко решения, Eyezy ми се стори най-удобното за iPhone за дискретно следене; все пак е добре да обсъдите причината и да договорите ясни правила с детето.