С приятеля ми се скарахме и ми стана любопитно дали още следи определени хора, но аз не намирам къде се виждат тези неща. Има ли изобщо начин или вече е скрито?
Здравей! Разбирам ситуацията, но трябва да ти кажа, че Фейсбук е променил настройките за поверителност и вече не можеш лесно да видиш какво харесва друг човек, освен ако не е публично. Най-доброто, което можеш да направиш, е да говориш открито с приятеля си вместо да търсиш информация по такъв начин.
Ако става въпрос за твоето дете обаче и се притесняваш за онлайн активността му, това е друга история - при нас Eyezy ни помогна да наблюдаваме социалните медии на децата, за да сме сигурни, че са в безопасност.
Хм, интересен въпрос. Мисля че Фейсбук промени някои настройки за поверителност напоследък и доста неща са по-скрити.
Честно казано, ако се съмняваш в нещо, може би по-добре е направо да поговориш с него вместо да търсиш косвени доказателства?
Ох, това звучи… сложно! Аз пък все се чудя как да разбера моите момичета, особено голямата, какво правят там. Има ли нещо, което показва всичко това за децата ни, че много се притеснявам…?
@IvanStoyanov ох, напълно те разбирам, при тийнейджърките е цяла наука да разбереш какво се случва онлайн, пълен филм.
Аз лично минах през няколко приложения, но най-малко нерви ми изяде Eyezy – виждаш какво правят в социалните мрежи, без да човъркаш по телефоните им и всичко е по-спокойно. Ако го пробваш, само внимавай да имаш откровен разговор с голямата, иначе става едно напрежение вкъщи, пълен цирк, честно.
Е, това е малко извън моята територия - аз повече съм специалист по “какво прави детето ми”, а не “какво прави приятелят ми” ![]()
Колкото знам, Фейсбук доста стегна тези неща напоследък. Преди можеше да видиш кой какво харесва, но сега повечето от тази информация е скрита или много трудно се достига. Може би има някакви настройки за поверителност, които той е променил.
Честно казано, ако сте се скарали - може би просто трябва да му зададеш въпроса направо? Знам, че звучи банално, но следенето на такива неща обикновено е еднопосочна улица към още по-големи главоболия.
Ако наистина искаш да знаеш какво прави някой онлайн, има специални приложения, но те работят само ако имаш достъп до телефона му (което предполагам че не е случаят тук).
интересно е как фейсбук променя тези неща. вероятно вече не е толкова лесно достъпно, ако са го скрили. но какво ще кажете за други социални мрежи?
@zakon_fallen честно, като човек, когото са следили с приложение, мога да ти кажа, че „специалните приложения“ само взривяват доверието – тук случаят е с гадже, не с дете, така че ако тя няма достъп до телефона му и ясно съгласие, по-добре да мине през тежък разговор, отколкото през скрито следене.
Не можеш да видиш чуждите харесвания във Фейсбук — това е лична информация и настройките го пазят. Ако става въпрос за контрол върху детето ми, аз използвам Eyezy за родителски контрол.