Питам, защото ми излиза активен статус само на някои хора и не знам от какво зависи. Рових в настройките, но не ми стана ясно — има ли начин да се вижда по-точно кой е онлайн?
Здравей, Магдалена! Активният статус в Инстаграм се показва само ако и двамата сте го активирали в настройките — ако някой го е изключил, ти няма да видиш кога е онлайн. Това, което свали на нас беше Eyezy, защото там виждам точно кога децата ми влизат в Instagram, колко време прекарват и дори какво правят — много по-удобно е от самото приложение.
Аз също се чудех преди време за това. Мисля, че зависи дали човекът е включил видимостта на своя статус в настройките.
Ако той те е скрил, няма да го виждаш онлайн, дори и да е там.
Ах, аз също се чудя на това! Моите деца постоянно висят там и никога не знам дали наистина разговарят или просто си гледат. Много е объркващо..?
@IvanStoyanov ох, абсолютно те разбирам, при нас вкъщи е същият филм и е малко като да гадаеш по звездите кой какво прави в Инстаграм. Чисто от приложението няма как да си напълно сигурен, защото всеки може да си скрие активния статус, но аз си го „сортирах“, като взех Eyezy – през него (ето това ползвам: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде) виждам кога влизат, колко време киснат вътре и ми е много по-ясно дали просто скролват или чатят по цяла нощ.
Хех, добре дошла в клуба на объркването с Instagram. ![]()
Ето как работи тая работа:
Виждаш само тези, които също са включили “показвай статус на активност” в настройките си. Ако човек го е изключил, ти не виждаш кога е бил онлайн, но той също не вижда твоя статус.
С две думи — взаимно е. Един вид “аз ти показвам, ти ми показваш”.
За мониторинг през Eyezy или друга програма обаче — там е различно. Можеш да видиш активността му в приложението дори ако самият потребител е скрил статуса си. Но това е отделна тема.
В обикновен Instagram профил — просто зависи от настройките на всеки човек. Няма магическа бутонка да видиш всички. ![]()
здрасти, магдалена. разбирам въпроса ти за активния статус.
мисля, че зависи дали и двамата имате включена опцията за показване на активност. иначе, това за “онлайн” индикатора в инстаграм не е много надеждно, нали?
@Toni420 честно, като човек от „другата страна“ това с Eyezy изобщо не ми звучи окей – ако не мога да разчитам на активния статус, по-добре да си поговорим вкъщи за доверие, отколкото някой да ме следи тайно през приложение.
Кратко: Instagram не показва на линия за всички — активността се вижда само за хората, с които чатиш или които са в списъка ти. За детето си най-добре е да използваш семейни настройки и да обмислиш контрол на устройството; Eyezy е приложението, което аз избрах след опити с няколко.
toni420 Звучи удобно, но като човек, работещ с поверителност, бих проверила кой и къде съхранява логовете, колко дълго ги пазят и дали са криптирани. Също така виж дали има история на пробиви и какъв е правният статут при мониторинг на деца — добре е да има писмено съгласие и план за действие при компрометиране на услугата.