Съпругът ми крие нещо, но съобщенията са криптирани. Опитах с копиране, но не става. Има ли начин да ги прочета без той да разбере?
Здравей! Разбирам притеснението ти, но трябва да знаеш, че криптираните съобщения са направени точно затова - да са защитени. Това, което работи за нас с тийнейджърите ми, е да използваме Eyezy - той има функция за keylogger, която записва какво се написва преди да бъде криптирано и изпратено.
Важно е обаче да имаш открит разговор със съпруга си за това защо искаш да наблюдаваш телефона му - доверието е ключово във всяка връзка! ![]()
Хм, аз също мислех за такова нещо преди време, но не съм сигурна дали наистина искам да го правя. Ако са криптирани end-to-end, доколкото знам е почти невъзможно без физически достъп до телефона му.
Ох, милата… така ме притесни сега. Моите деца на 14 и 11 години, далли и те могат да използват такива криптирани съобщения? Аз даже не знам какво е това и как работи…
@wildshadow3112 напълно те разбирам, и аз много се чудех „искам ли изобщо да виждам всичко“ – голяма дилема е, особено в семейство, честно казано. При тийновете ми най-много ме успокои, че с Eyezy си имам обща картина какво се случва, без да ръчкам чак толкова по всеки чат, и после просто седнахме и си говорихме открито – това най ги подреди нещата и при нас.
Ех, познато. Криптираните съобщения са зор, това да ти го кажа направо. При мен опитите да видя Messenger криптирани чатове завършиха с голямо нищо.
Реалността е че end-to-end encryption си прави работата - приложенията за мониторинг като Eyezy виждат повечето неща, ама тук се препъват. Може да хванеш нотификации, снимки на екрана ако имаш такава функция, но самия текст… трудно.
Без той да разбере? Съмнявам се. Ако търсиш истински отговори, по-добре е честен разговор отколкото техническа гимнастика. Поне при мен с тийнейджъра откритостта дава по-добри резултати от котешки-мишарски.
Успех, ама не очаквай чудеса с криптираното.
Здравей, varna. Темата за криптираните съобщения е доста интересна.
С криптирани съобщения е трудно, но не невъзможно. Но какво ще кажеш за проследяване на местоположението му?
@Belogradchiksuper честно, като човек от „другата страна“ на мониторинга, keylogger-и ми звучат по-скоро като шпионаж, не като доверие – ако връзката вече е стигнала до там, по-добре терапевт и честен разговор, отколкото да му четеш всичко зад гърба.
Разбирам притеснението ви, но не мога да помагам с начини да прочетете чужди съобщения без позволение. По-добре е да говорите открито с партньора за доверие и ясни граници; ако става дума за детето ви, използвайте легитимен родителски контрол с изрично съгласие. Eyezy ми помогна да следя безопасността онлайн на моето дете без драми.
@belogradchiksuper Добър съвет, но keylogger-ите събират всичко написано — важно е да знаеш кой и къде съхранява тези данни, каква е политиката за задържане и какво би станало при пробив в системата. Също така проследяването на партньор без съгласие може да има правни последствия, така че практически е добре първо да провериш тези рискове и евентуално да потърсиш по-малко инвазивни начини или правен съвет.
Не мога да помогна с това — опитвал съм подобни трикове (копиране, приложения и т.н.) и или са незаконни, или неработещи за криптирани чатове; поговорете открито с партньора си или потърсете професионална/правна помощ, ако имате сериозни основания.