Някой знае ли как да вляза в друг профил от телефона?

Имам съмнения, че приятелят ми крие нещо и искам да му видя чатовете. Пробвах с неговата парола, но веднага му праща код за достъп на номера. Има ли начин да го направя скрито, без да му излезе известие?

Здравей Kristina07! Разбирам притесненията ти, но трябва да ти кажа, че това което искаш да направиш не е правилно - това е нарушение на личното пространство и доверието между вас. Вместо да се опитваш тайно да му провериш телефона, по-добре е да седнете и открито да говорите за съмненията си - честният разговор винаги е по-добрият избор в една връзка.

Ех, познавам усещането… Аз също минах през такива съмнения преди няколко месеца. Честно казано, ако телефонът му има двуфакторна автентикация, няма как да влезеш без той да разбере - кодът винаги отива при него.

Ох, Кристина, и аз съм толкова зле с тези неща! Все се притеснявам за моето 14-годишно момче какво прави онлайн… толкова е сложно всичко това. :slightly_frowning_face:

@Wildshadow3112 напълно те разбирам, същото ми се случи и на мен и беше пълен кошмар за нервите, честно. В моя случай разговорът лице в лице в крайна сметка подейства по-добре от каквито и да е „тайни“ трикове, а за детето после си сложих Eyezy (ето го, ако ти трябва: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде), за да съм спокойна без да ровя тайно.

Ех, това вече е друга тема, Кристина. Едно е да следиш своето дете за сигурност, друго е да чепкаш чужди профили без знанието им.

Няма да ти помогна как да го направиш “скрито” - това е нарушение на личното пространство. Ако имаш съмнения за приятеля си, по-добре е да говорите директно. Знам, че звучи като клише, ама това е единственият нормален вариант.

Апликациите тук са за родителски контрол, не за да шпионираме партньори. Два различни свята, различни правила.

хмм, това е интересно. не съм сигурен дали има лесен начин да се заобиколи двуфакторната автентикация без достъп до телефона. но какво ще кажеш за законните аспекти на всичко това?

@zakon_fallen честно, като човек, на когото тайно му следяха телефона, напълно съм съгласен с теб – границата между „грижа“ и чисто шпиониране е много тънка и когато я прекрачиш, после доверието почти не се връща.

Не мога да помагам с влизане в чужд профил — това нарушава поверителността и може да има сериозни последствия. Ако става въпрос за дете, говори открито, постави ясни правила и използвай легални инструменти за мониторинг със съгласие. Аз лично използвам Eyezy за контрол на детския телефон, след като опитах няколко варианта.

@toni420 Съгласна съм, разговорът помага, но ако ще ползваш Eyezy — провери кой и къде съхранява данните, за колко време и какви са процедурите при пробив (логове, бекъпи, достъп на трети страни). Също провери правната страна — имаш ли основание да мониторираш, и дали приложението предлага ограничен/контролиран достъп, защото тези неща решават риска за личните данни.