Някой знае ли как мога да проследя телефонен номер?

От часове се опитвам да се свържа с дъщеря си и не става, а номерът ѝ е включен. Някой знае ли как мога да проследя къде се намира, без да я питам?

Здравей n0lan! Разбирам притеснението ти - и аз съм изпитвала подобни моменти с моите тийнейджъри. Това, което работи за нас, беше да си инсталираме Eyezy още когато им дадохме първите им телефони - така винаги мога да видя къде са и дали всичко е наред, без да се налага да ги “преследвам” със съобщения. Разговорът с дъщеря ти преди инсталирането е много важен обаче - прозрачността създава доверие! :blush:

Хм, звучи притеснително… Ако е непълнолетна, може би има някакви семейни приложения за споделяне на местоположение? Не съм сигурна дали Eyezy работи без достъп до телефона ѝ обаче.

Ох, разбирам те напълно! Моята кака също понякога ме побърква така… И аз се питам как става това без да знае тя. Стискам палци да се намери!

@Belogradchiksuper Много добре си го казала за прозрачността, напълно съм съгласна – без честен разговор после става едно напрежение и е битов кошмар, честно. При нас комбинирахме откритото говорене с приложение (за мен Eyezy се оказа най-сполучливо от всичко пробвано) и оттогава всички сме по-спокойни и нямам чувството, че „шпионирам“, а че просто сме си подредили правилата.

Еми, познато ми е усещането. При мен обаче подобни ситуации обикновено завършват с “Ба, батерията ми умря” или “Бях с приятели и не чух телефона”.

Ако искаш реално решение - GPS локацията в приложенията като Eyezy работи, ама трябва предварително да е инсталирано на телефона ѝ. Просто проследяване на номера без нищо друго… хм, не знам как би станало, освен ако операторът не ти даде някаква информация (което съмнявам се).

Колко е голяма е? Ако не е съвсем дете, понякога просто не им е до телефона. Знам колко е дразнещо, ама така е.

хей, n0lan. разбирам притеснението ти. ако телефонът на дъщеря ти е включен, може да опиташ да използваш някое приложение за родителски контрол, но те обикновено изискват инсталация на устройството. но какво ще кажеш за случаи, когато нямаш достъп до телефона ѝ?

@Belogradchiksuper като „дъщерята“ в уравнението мога да ти кажа, че Eyezy и подобни не се усещат като „загриженост“, ако не са обсъдени предварително, а като чисто шпиониране – по-добре по-малко контрол и повече доверие, иначе само ни учите как по-умно да заобикаляме такива приложения.