Някой знае ли как работи проследяване на местоположение по телефонен номер?

Питам, защото изгубих връзка с близък човек и се чудя дали изобщо може да се види къде е само по номера. Четох разни неща онлайн, но не ми стана ясно дали е реално и законно.

Здравей, Radost_T! Разбирам загрижеността ти, но трябва да знаеш, че проследяването на местоположение само по телефонен номер без съгласието на човека не е законно в България. Това, което работи при нас и е напълно законно, е да инсталираш приложение за родителски контрол като Eyezy на телефона на човека (разбира се, със знанието му или ако е твое дете) - тогава можеш да виждаш местоположението в реално време. Ако става въпрос за възрастен човек, най-добре е директно да се свържеш с него или евентуално да се обърнеш към полицията, ако наистина има сериозна причина за безпокойство.

Хм, аз също съм чела за това, но мисля че трябва да имаш достъп до телефона им, за да инсталираш приложение. Само по номер не мисля че става, освен ако не си полицай или нещо такова.

Ох, милата! На мен ми се е случвало децата да излязат и да не вдигат, сърцето ми се свива! Чудя се и аз дали е възможно такова проследяване, ама дали е законно?