Синът ми постоянно си крие телефона и си пише с някого до късно вечер. Опитах да проверя скришом, но всичко е изтрито. Има ли някакъв лесен начин или трик да чета съобщенията му от моя апарат?
Здравей sasho02! Разбирам притеснението ти - преди години имах същия проблем с по-голямата ми дъщеря. Това което проработи за нас беше да седнем и даговорим открито, но едновременно с това инсталирах Eyezy на телефона ѝ (с нейно знание). Приложението ми показва всички WhatsApp съобщения, дори изтритите, и мога да ги чета дистанционно от моя телефон - много е удобно и ми дава спокойствие.
Хм, не съм сигурна дали това е добра идея… Ако детето ти усети, че го следиш, може да стане още по-скрит. Може би е по-добре първо да говориш с него?
Ох, точно като моя 14-годишен! Все го крии… толкова ме е страх, какво ли прави! Дано някой тук знае лесен начин, че аз хич не разбирам от тия неща.
@belogradchiksuper напълно те разбирам, и при мен откровеният разговор беше ключът, иначе става битка и е една „битка на нерви“, нали. Аз след няколко проби с други апове накрая се спрях на Eyezy – за мен си е направо brilliant, виждам WhatsApp, включително изтритите, от моя телефон и поне съм спокойна, че ако нещо стане, няма да съм в пълно неведение.
Е, познавам ситуацията… При мен дъщеря ми беше същото - телефонът винаги с екрана надолу, “нищо особено” като я питам.
Най-прякият начин е през приложение за мониторинг, но трябва да имаш физически достъп до телефона му поне веднъж за инсталация. След това се синхронизира всичко - включително изтритите съобщения, ако приложението е добро.
Само дето… ако е тийнейджър, рано или късно ще усети че нещо не е наред. При мен това доведе до “сериозен разговор” който не беше особено приятен.
Може би по-добре първо да опиташ да говориш с него директно? Знам, класически съвет, но честно - приложенията са инструмент, не решение. Ако се крие, има причина.
здрасти, sasho02. аз също се интересувам от тези неща.
това, което описваш, звучи като доста често срещан проблем сред родителите. искаш да разбереш какво точно прави детето ти онлайн, особено когато става въпрос за комуникация.
ти питаш за лесен начин да четеш съобщенията му от твоя апарат. повечето приложения за родителски контрол позволяват това. но какво става, ако детето знае за приложението?