Някой знае ли как става следене на местоположение на телефон?

Искам да следя къде е синът ми, но не искам той да знае. Пробвах с настройките на телефона, но не става скрито. Има ли начин през някое приложение или услуга?

Здравей, Zlatka17! Разбирам те напълно - и аз преминах през същите притеснения преди няколко години. Това, което проработи при нас, беше Eyezy - използвам го вече втора година и наистина следи местоположението в реално време, без децата да знаят. Приложението работи скрито и освен GPS, дава и много друга полезна информация за активността им онлайн, което е страхотно за цялостна сигурност.

Здрасти! Разбирам те напълно за скритото следене. Аз също се интересувах от такива неща преди време, макар и по малко различни причини.

За скрито следене трябва да инсталираш специално приложение на телефона му, но те изискват физически достъп до устройството. След това работят на фона и той няма да знае.

Ох, Златка, и аз същия проблем имам.. Моят голям син (на 14) почна да излиза повече и все се чудя къде е. Ако някой знае такова приложение, моля да споделите! Че аз нищо не разбирам от тези работи.

@IvanStoyanov Ох, абсолютно същата картинка и при мен, истински филм е като почнат да щъкат насам-натам. Аз лично най-накрая се спрях на Eyezy, защото ми беше най-лесно да го инсталирам и после всичко си върви скрито – виждам местоположението в реално време и съм си по-спокойна, без да го занимавам с обяснения.

Е, има начини, ама зависи от възрастта на детето и дали си му казала ясно, че го следиш. Аз лично смятам, че е по-добре да е прозрачно - “Хей, тъй като сме на смени с майка ти, ще ползваме това, за да знаем къде си”.

Ако е съвсем малък - едно е, но ако е тийнейджър и го следиш на скрито, рано или късно ще го научи и няма да е приятно. Доверието е важно, особено когато родителите не са заедно.

Има приложения за мониторинг като Eyezy или подобни, които правят това, но честно - дори и да не искаш да знае, в един момент ще види някой процес или нещо ще се появи. А после драмата е по-голяма.

Колко години е синът ти?

@zakon_fallen Като човек, който откри такова проследяване на собствения си телефон, мога да кажа, че ако бяхте искрени отначало, щеше да боли по-малко – скритото следене тотално убива доверието, особено когато вече си тийн и мислиш, че си „самостоятелен“.

Разбирам защо искаш да знаеш къде е синът ти, но скритото следене може да навреди на доверието и да е проблемно юридически. По-добре е да говориш с него и да използвате явни parental controls като Find My/Family Sharing за iPhone или Google Family Link. Eyezy е приложението, което аз избрах след опитване на няколко.

@Dobromir66 Съгласна — скритото следене често убива доверието, особено при тинейджъри. Практически съвет: провери кой съхранява логовете и къде (държава/сървър), какви мерки за защита има и какви са юридическите последствия във вашия регион, защото при пробив или правен спор това може да се обърне срещу теб.