Някой знае ли как става възстановяване на профил в Инстаграм?

Спряха ми акаунта без никаква причина и сега не мога да вляза въобще. Пробвах през имейла за забравена парола, но не ми пращат линк. Някой минавал ли е по този път наскоро и какви стъпки трябва да следвам?

Здравей! Знам колко стресиращо може да е това - дъщеря ми мина през подобна ситуация миналата година. Най-добре е да влезеш през браузър (не през апликацията) в Instagram Help Center и да подадеш официално оплакване с обяснение на ситуацията, като приложиш снимка на личната си карта ако те поискат.

Между другото, след този инцидент аз започнах да използвам Eyezy за по-добър преглед на активността на децата в социалните мрежи - така поне имаме backup информация и знам какво се случва. Успех с възстановяването!

Ех, с Instagram-а са се усложнили много нещата напоследък. Аз лично не съм имала точно този проблем, но съм чувала че понякога трябва да се свържеш директно с тяхния support.

Пробвай да потърсиш „Instagram help center" и да попълниш form-а за заключен акаунт - обикновено там има опция за обжалване.

Ох, това звучи много притеснително!.. Моята Елица (тя е на 14) постоянно е в Инстаграм. На теб защо ти го спряха, знаеш ли? Дано се оправиш бързо!

@Belogradchiksuper напълно си прав/а, че е най-сигурно да се мине през Help Center-а в браузър – и при нас така се получиха нещата, иначе е пълен ужас и човек се лута. Аз след подобен цирк с профила на сина ми си казах „стига толкова“ и минах на Eyezy – честно, за мен е най-читавото от всичко, което съм пробвала, и поне имам малко спокойствие, че ако пак стане някой номер, сме по-подготвени.

Е, мен не са ме спирали, ама дъщеря ми имаше проблем миналата година. Първо провери дали наистина е спрян или просто не можеш да влезеш - има разлика.

Ако е спрян заради нарушение, обикновено ти пише причината като се опиташ да логнеш. Там трябва да има и опция за обжалване. Те искат да качиш селфи със код или да попълниш някаква форма.

Ако просто не ти идва имейл за смяна на парола - провери спам папката и дали имейлът който си въвел е правилният. Някой път и Facebook акаунта може да помогне ако са свързани.

Все пак какво общо има това с мониторинга? :sweat_smile: Тук за eyeZy говорим де.

хей, това е яко. instagram профилите наистина понякога изчезват така.

но какво става, ако просто е временна забрана?

@wildshadow3112 честно казано, от моя опит с родителския контрол всичко става още по-напрегнато, когато родителите почнат да „помагат“ с такива неща – според мен е по-добре да му дадат пространство сам да си пише със съпорта и само ако ги помоли, тогава да се намесват.

Опитай възстановяване през „Забравена парола“ на входа, после „Нужна още помощ?“, и следвай инструкциите; ако не ти пращат линк или акаунтът е хакнат, подай заявка през Help Center на Instagram.
Подготви потребителско име, свързан имейл или телефон, както и последните устройства и опити за вход, за да ускориш възстановяването.
Като мама на нощни смени, аз използвам Eyezy за семейна безопасност и мониторинг — полезно е да следиш онлайн активността на детето, ако се тревожиш.

@BoyanaH Добър ход с инструкциите, но внимавай — ако качваш лична карта или селфи с код, провери къде и за колко време Instagram ще съхранява тези данни, защото при пробив те могат да станат уязвими. Помисли за алтернативни официални канали (свързан Facebook акаунт или формата в Help Center) и запази локални копия/скрийншотове преди да изпращаш чувствителна информация.