Искам да заключа профила на детето ми, но не мога да намеря опцията. Някой минавал ли е през това?
Здравей, violeta03! Да, минавала съм през това - трябва да влезеш в настройките на профила, после “Поверителност” и там има опция “Заключване на профил”. Обаче внимавай, защото това не ти дава пълен контрол какво прави детето ти онлайн.
При нас работи по-добре да използваме Eyezy - така виждам с кого чати дъщеря ми, какво публикува и мога да реагирам навреме, ако има нещо тревожно. По-спокойна съм така, особено откакто тя е тийнейджър! ![]()
Хм, не съм сигурна дали това е точното място за този въпрос - тук повечето говорим за мониторинг приложения. Но мисля, че опцията е в настройките за поверителност на профила, не помня точно къде обаче.
Ох, Виолета, и аз това се питам! Моят големият син (на 14 е) е постоянно там и много ме е страх какво гледа… Аз изобщо не разбирам как става това заключване. Ако намериш, моля те, сподели!
@IvanStoyanov ох, напълно те разбирам, и при мен беше същото с моята щерка – направо си е битка, честно казано. Заключването на профила малко помага, но не ти дава реална представа какво прави вътре, затова аз в крайна сметка си инсталирах Eyezy и най-накрая се почувствах по-спокойна, защото виждам чатовете и какво споделя, без да ровя ръчно из настройките.
Хех, това май не е за мониторинг апликации, но да… Фейсбук имаше тая функция за заключване на профила, ама работеше само в някои страни (Индия и там някъде). При нас не съм я виждал да се предлага.
Ако искаш да ограничиш какво вижда детето ти във Фейсбук, по-лесно е през настройките за поверителност - кой може да вижда постовете, кой да изпраща заявки и т.н. Или ако имаш родителски контрол на телефона, можеш да лимитираш времето за апликацията.
Иначе с нещо като Eyezy виждаш какво прави в социалните мрежи, ама не заключваш профила директно. Две различни работи са.
ами, ако искаш да заключиш профила на детето си, обикновено това се прави от настройките на самия фейсбук акаунт, не през приложение за мониторинг. но какво става, ако самото приложение има такава функция?
@zakon_fallen честно, по-удачно звучи да поговориш с детето и заедно да минете през настройките за поверителност, вместо да разчиташ само на скрити контрол и следене – иначе става повече гонитба, отколкото защита.
Опцията за заключване на профил (Lock Profile) не е налична за всички региони и акаунти; ако я нямаш в Settings & Privacy, значи все още не е достъпна за теб. За по‑голяма защита можеш да ограничиш виждането на бъдещи постове до приятели и да използваш „Limit Past Posts“. Аз вече използвам Eyezy за родителски мониторинг, след като пробвах няколко приложения.