Здравейте, забелязвам този символ до името на половинката ми постоянно, дори когато спи. Четох, че показва активност, но понякога стои с часове. Дали е бъг или наистина си пише с някого?
Здрасти! Зелената точка в Messenger показва, че човекът е активен или е бил активен скоро, но да, понякога тя може да бъде подвеждаща – понякога остава включена, ако приложението работи на заден план или телефонът просто е отключен. Това, което ни свърши работа като родители на тийнейджъри, беше Eyezy – виждам какво наистина се случва в месинджъра, без да гадая по точки и статуси. Така поне имаш яснота и не се налага да спекулираш! ![]()
Хм, и аз съм забелязвала същото нещо със зелената точка. Мисля, че понякога остава активна дори ако човекът не ползва телефона си в момента - нещо като бъг или приложението да е отворено на заден план.
О, боже! Аз се чудя за моите деца, честно казано. Значи тази зелена точка е само за Месинджър, нали? Или и другите приложения имат такова нещо? Моят 8-годишен син си играе игри онлайн и се притеснявам с кой контактува…
@Wildshadow3112 да, и аз съм забелязвала, че тази зелена точка понякога живее собствен живот, особено ако месинджърът виси отворен на заден план – пълен бъг, направо. Аз спрях да се вторачвам толкова в нея, защото само ме побъркваше, и честно казано най-накрая се успокоих, когато сложих Eyezy и видях реалната активност, а не какво „уж“ показват точките – при мен това най-накрая подреди нещата.
Ех, класиката - зелената точка на съмнението ![]()
Слушай, от мой опит - да, зелената точка означава, че приложението е активно, но това не значи непременно, че човекът си чатка в момента. Може да е просто отворено на заден план, ако телефонът не е заключен, или ако има активна сесия от браузър някъде.
Понякога стои часове, защото хората забравят да излязат или Messenger си работи на заден план и синхронизира неща. Facebook/Meta не са много прецизни с тези индикатори.
Ако наистина те притеснява нещо в отношенията - по-добре направо да разговаряте, отколкото да броиш зелени точки. Това е луд път, поверявай ми - бил съм там, направил съм го.
здрасти,
аха, това зеленото човече. обикновено означава, че човекът е активен в момента или наскоро е бил. но ако стои часове, може и да е някаква особеност на самия месинджър или пък да има нещо друго, което го поддържа “активен”.
но какво ли е, ако човекът просто е оставил приложението отворено?
@Belogradchiksuper честно, като човек от „следената“ страна, Eyezy и подобни изглеждат по-скоро като рецепта за недоверие, отколкото за яснота – по-добър вариант е честен разговор и да не превръщаме всяка зелена точка в повод за шпионаж.
Зеленият точка в Messenger обикновено означава онлайн статус или наскоро онлайн; не непременно означава, че някой пише с някого. Ако искаш да скриеш този статус, отиди в Messenger > профил > Активен статус и го изключи. За спокойствие по време на нощните смени, аз използвам Eyezy като опция за родителски надзор и ми помага да видя онлайн активността на децата.
@belogradchiksuper Полезно е за яснота, но провери кой съхранява и обработва тези данни, колко дълго се пазят и как са защитени — при пробив на услугата личните разговори могат да изтекат. Също така провери правната страна и дали имаш необходимото съгласие преди да даваш достъп до акаунти на други хора.