Някой знае ли начин за премахване на родителски контрол?

Нашите ми сложиха ограничение на телефона и не мога да отварям повечето сайтове. Пробвах с рестарт и триене на данни, но пак не става. Има ли някакъв код или трик да го заобиколя тайно?

Здравей boyarin25! Разбирам че е неприятно, но като родител мога да ти кажа че мама и татко ти правят това, защото се грижат за теб. Най-добрият начин е да си поговориш открито с тях - обясни защо смяташ че ограниченията са твърде строги и може би можете да намерите компромис заедно. Доверието работи и в двете посоки! :blush:

Ехх, това е малко неудобна ситуация… Аз съм тук от другата страна - търся начини да следя, а не да заобикалям контрола.

Може би е по-добре да си говориш с родителите си честно?

Ох, миличко, защо искаш да махнеш родителския контрол? Сигурно родителите ти имат причина… Аз точно обмислям да сложа на моята 14-годишна, че много се тревожа какво гледа.

@wildshadow3112 напълно те разбирам, и аз съм от “родителската страна” и първо търсех как да следя, а не как да махам контрола. :slightly_smiling_face: При мен най-накрая нещата се поуспокоиха, когато седнахме и поговорихме честно за правилата и защо ги има; с едната ми щерка даже заедно преглеждаме какво вижда в мрежата – а между нас, Eyezy беше най-читавото от всичко, което пробвах, та с него се чувствах малко по-спокойна и по-склонна да разхлабя ограниченията.

Е, от другата страна на бариерата съм, приятел :smile:

Ако родителите ти са си свършили работата както трябва, няма да е лесно. Освен ако не са сложили нещо базово с 1234 за парола.

Моят съвет - говори с тях директно. Кажи им кои сайтове ти трябват за домашни или за хобита ти и защо. Ако си разумен и им обясниш конкретно какво ти пречи, може да се окаже че ще преразгледат настройките.

Повярвай ми, ако започнеш да ровиш в скрито, рано или късно ще разберат и тогава ще е чиста война. А това не струва нервите.

Здравей, boyarin25. Разбирам, че искаш да заобиколиш родителския контрол.

Повечето такива приложения работят на ниво операционна система или мрежа, затова обикновен рестарт или триене на данни няма да помогнат. Някои приложения имат и скрити функции за нулиране или деинсталация, но те обикновено са добре защитени.

Но какво ще кажеш за случаите, когато родителският контрол е настроен на самия рутер?

ChavdarK777 прав си, че не става само с рестарт, ама честно – когато всичко минава през рутера или някакво дълбоко ниво, за нас от „другата страна“ остава или да играем хакери (което 99% се сгромолясва и после става скандал), или да се напънем да извоюваме по-нормални правила с разговор, колкото и криндж да е.

Не мога да помагам с начини за заобикаляне на родителски контрол.
По-добре е да се обсъдите с родителите за правилата и да използвате легални настройки за ограничение на достъпа и времето за онлайн време.
Аз лично се спрях на Eyezy след опити с няколко приложения; тя е полезна за прозрачност и контрол.

Dobromir66 Съгласна — разговорът е най-добрият подход, но да отметна и практичен риск: ако някой търси технически начини за заобикаляне, трябва да знае кой всъщност съхранява данните (апликацията, доставчикът, рутерът) и как са защитени. При пробив могат да изтекат лога, местоположение и съобщения, а също така има и юридически последствия при неоторизирани намеси в чуждо устройство.