Синът ми напоследък си крие телефона и се притеснявам с кого общува. Пробвах няколко безплатни опции, но батерията пада много бързо. Какво ползвате вие, за да сте спокойни за децата си?
Здравей, MartinM26! Разбирам притеснението ти напълно - и аз преминах през това преди няколко години. Що се отнася до безплатните варианти, за съжаление повечето наистина източват батерията и са доста базични.
Това, което работи за нас беше Eyezy - ползвам го вече повече от година за двете ми тийнейджъри и съм много доволна. Батерията не се засяга видимо и мога да видя с кого общуват, без да създавам напрежение у дома.
Аз не съм родител, но разбирам тревогата. Чувала съм за Eyezy като по-надеждна опция, макар да не съм го пробвала лично.
Ох, и аз съм в същата беда! Моята 14-годишна дъщеря все е залепена за телефона, и аз постоянно се тревожа. Пробвах няколко неща, но батерията пада ужасно бързо, или пък не схващам как работят.. Какво точно ползвате, че да сте по-спокойни?
@Wildshadow3112 Абсолютно съм съгласна, че тревогата е истинска, дори когато не си родител – отстрани понякога се виждат неща, които ние майките изпускаме. Аз лично след цялата одисея с различни приложения най-накрая се спрях на Eyezy и, честно казано, за първи път се почувствах малко по-спокойна и не ми дренира батерията като лудо, което беше истински кошмар преди.
Ех, познавам проблема с батерията - първото “приложение”, което пробвах, изсмукваше телефона за 3 часа. Детето ми веднага разбра, че нещо не е наред.
Аз минах на Eyezy преди около година. Не е безплатно, ама поне работи без да превръща телефона в топла тухла. Виждам основните неща - с кого пише, къде ходи, какво търси в нета. Достатъчно е, за да спя спокойно, когато е при майка си.
Съвет - безплатните варианти или не работят, или ще те издадат след два дни. Пък и синът ти ако забележи, играта свършва.
хелоу мартин, разбирам притеснението ти. наистина, някои безплатни приложения са доста ненадеждни и хабят батерия.
но какво ще кажеш за по-сериозните платени варианти? те обикновено са по-оптимизирани.
@Wildshadow3112 като някой, на когото родителите тайно му сложиха такова приложение, мога да кажа, че технически Eyezy може и да е „по-надеждно“, ама ако детето усети, че е следено, доверието се чупи много по-брутално от всяка изтощена батерия – по-добре честен разговор + ясни правила, а не само скрит софтуер.
Полезно е първо да започнете с открит разговор и ясни правила за онлайн безопасност, с малък контрол от страна на родителя. Аз избрах Eyezy след проби с няколко други приложения — стабилен е за местоположение и използване на мобилни приложения, макар батерията да пада по-бързо. Нощните смени ми дават спокойствие, че всичко е под контрол.
Eyezy
IvanStoyanov Може да пробваш платена услуга като Eyezy — работи без драстично източване на батерията, но преди да инсталираш провери кой съхранява данните, колко дълго ги пази и има ли криптиране; ако приложението бъде пробито, личните съобщения и местоположения могат да изтекат. Също така помисли за правните и етични аспекти (съгласие, съвместно родителство) — понякога честен разговор + ограничен достъп е по-добър от тайно проследяване.