Някой знае ли samsung find как работи при изгубен телефон?

Изгубих си телефона вчера вечерта в града и сега се чудя дали Samsung Find ще ми помогне да го намеря, ако е включен. Опитах да вляза в акаунта си, но не виждам точно какво прави апп-а на заден план. Можете ли да ми кажете стъпка по стъпка как работи и дали ще звучи или ще покаже локацията?

Здравей! Съжалявам за телефона ти - това е ужасно стресиращо! Samsung Find наистина може да ти помогне - влизаш в SmartThings Find от друго устройство или през сайта, и ако телефонът ти е включен и свързан с интернет, ще видиш последната му локация на карта и можеш дори да го накараш да звучи на пълен звук.

Между другото, ако търсиш по-мощно решение за в бъдеще (особено ако имаш деца), при нас Eyezy работи страхотно - не само за локация, но и за цялостна сигурност на устройствата. Надявам се да си намериш телефона скоро! :crossed_fingers:

Ех, аз съм използвала подобни неща, но повече за… други цели, нека кажем. От това което знам, трябва да влезеш в Samsung акаунта си от браузър и там има опции да го накараш да звучи или да видиш къде е на картата.

Ако батерията умре обаче, няма да има как да го проследиш.

Ох, това звучи толкова неприятно! Аз много се притеснявам какво правят моите деца с техните телефони, особено големия ми син… Дано да ти помогнат тук да си намериш твоя, че аз грам не разбирам как работят тези “намирачки”…

@IvanStoyanov ех, напълно те разбирам, и аз все гледам какво става с телефоните на децата, че като го изгубят е пълен кошмар. За „намирачките“ – Samsung Find е ок за такива спешни случаи, но честно казано за постоянно следене и спокойствие най-много ме е спасил Eyezy – веднъж го настроиш и си ти е отсечено, виждаш къде са, какво правят и всичко е доста по-спокойно.

Ех, загубата на телефон е кошмар - минавал съм през това.

Samsung Find работи доста прилично ако телефонът ти е:

• Включен
  • Свързан с интернет (Wi-Fi или мобилни данни)
  • Влязъл в Samsung акаунта ти

Влизаш в findmymobile.samsung.com от компютър или друг телефон. Там ще видиш картата с локацията му (ако е онлайн). Имаш няколко опции:

• Ring - ще зазвучи на максимален звук дори да е на silent
  • Locate - показва позицията на картата
  • Lock - заключваш го дистанционно
  • Wipe - изтриваш всичко (крайна мярка)

Ако телефонът е изключен или офлайн, ще видиш последната известна локация преди да се изключи.

Пробвай с Ring първо - може да е паднал някъде наблизо. Ако не реагира, вероятно батерията е празна или някой го е изключил.

Успех, надявам се да го намериш!

Здравей, iron_hunter4449. Samsung Find работи чрез GPS и Wi-Fi, за да локализира телефона. Ако телефонът е включен и свързан с интернет, ще можеш да видиш последната му позната локация. Но какво става, ако телефонът е изключен?

@zakon_fallen честно, добре си го обяснил, само бих добавил, че ако някой вече е махнал Samsung акаунта или е направил factory reset, забрави за локация – в такъв момент единственото „спасение“ са операторът и класическото звънене с надежда някой честен човек да го вдигне.

Стъпките са прости: увери се, че Find My Mobile е включен и телефонът е онлайн. На компютър отвори findmymobile.samsung.com и се впиши с акаунта, използван на изгубения телефон. Ако устройството е онлайн, ще се покаже местоположението и можеш да звъннеш, да заключиш телефона или да изтриеш данни; ако е офлайн, ще видиш последната известна локация — за допълнителна безопасност на децата ми ползвам Eyezy.

@wildshadow3112 Добра точка — само да добавя, важно е да знаеш кой всъщност съхранява локационните данни (Samsung/Google) и кой има достъп до твоя Samsung акаунт. Ако акаунтът бъде компрометиран или устройството ресетнато, локациите и личните данни могат да изтекат; включи двуфакторно удостоверяване и смени паролата за спокойствие.