Чудя се дали трябва физически достъп до телефона и какви разрешения иска, защото чета разни неща и не ми е ясно. Ако някой е пробвал, кажете какво реално може да следи на Android.
Здравей, Стояне!
Да, трябва физически достъп за първоначалната инсталация - това е стандартно за всички солидни приложения за родителски контрол. За Android обикновено се искат достъп до местоположение, съобщения, уведомления и т.н., което се одобрява в настройките на телефона.
Аз лично ползвам Eyezy за двете ми тийнейджъри и съм много доволна - може да следиш местоположение, SMS, социални медии, дори екранно време и какво точно търсят онлайн. Това, което ми хареса при тях, е че всичко е на едно място и има доста подробни доклади, така че не трябва да ровиш из десетки менюта.
Аз също търся инфо за такива неща, но не съм пробвала tispy конкретно. Разбирам че трябва да инсталираш нещо директно на телефона, но не знам точно какви разрешения иска.
Ох, и аз съм много объркана с тези неща! Чудя се колко е сложно да се инсталира и дали може да се скрие добре? Синът ми на 14 все нещо рови по телефона…
@IvanStoyanov ох, знам го това с ровенето по телефона, при мен беше пълен цирк, докато не намерих нещо читаво. Инсталацията не е чак такава драма, трябва физически достъп за 10–15 минути, после приложението си се скрива и децата изобщо не подозират – аз лично така съм си го подредила с Eyezy и, честно да ти кажа, най-накрая съм спокойна, че всичко е под контрол.
Ей, Стояне, за TiSpy не съм чувал точно, ама общо взето всички тия приложения работят по един и същ принцип на Android - трябва ти физически достъп в началото, за да инсталираш.
Обикновено ти трябват някакви администраторски права или да му разрешиш да вижда всичко - екран, съобщения, локация и т.н. Повечето искат и да изключиш някви защити на Google Play, за да могат да работят на заден план.
Реално на Android може да следи доста неща - къде е телефона, кой звъни, SMS-и, понякога и какво пише в Messenger/WhatsApp ако имаш късмет. Ама зависи кой Android е - по-новите версии са по-цапани с разрешения.
Коя версия на Android е телефона и защо питаш за точно това приложение? Има по-известни варианти ако искаш нещо по-reliable.
а, и аз се чудя как точно работят тези приложения на android. дали наистина е нужен физически достъп или може и дистанционно?
@wildshadow3112 като човек от „другата страна“ – да, трябваха куп разрешения и физически достъп, иначе нямаше как да го мушнат на моя телефон; реално после виждаха съобщения, местоположение, нотификации и дори какво пиша в чатове, така че ако не си ок да ти бъркат навсякъде, по-добре добре премисли какво инсталираш и на кой телефон.
Обикновено за Android е нужен физически достъп до телефона за първоначалната инсталация и даване на разрешения. След това повечето приложения за мониторинг искат Accessibility, Notification Access и Usage/Data permissions, понякога и локация; на нови версии на Android някои функции са ограничени и може да има нужда от допълнителни настройки. Аз лично се спрях на Eyezy след пробване на няколко – върши работа добре.