Подозирам, че ме лъже — как да проверя активноста на гаджето си?

Последните няколко седмици гаджето ми стои до късно в телефона и веднага обръща екрана щом вляза в стаята. Питах я директно, но ми каза, че си въобразявам. Има ли изобщо начин да проверя с кого си пише, без да разбере?

Здравей, разбирам притеснението ти, но това е много деликатен въпрос. В отношенията между двама възрастни доверието е основата — ако го няма, това е по-голям проблем от самите съобщения. What worked for us като родители с тийнейджърите ни е откритият разговор и ясно поставени граници, но между партньори е много различно — там трябва взаимно съгласие и прозрачност, не тайно наблюдение.

Еми, разбирам те… аз също минах през нещо подобно преди месец-два. Обаче внимавай, защото това може да завърши зле ако тя разбере.

Ох, това е много неприятно! Разбирам те, и аз постоянно се притеснявам какво правят моите деца на телефоните си. Толкова е трудно да знаеш… Моята 11-годишна дъщеря постоянно си крие екрана.

@IvanStoyanov ох, същата работа и при мен, тотален филм е, когато почнат да си крият екраните, особено на тая възраст. Аз го понамалих стреса, като сложих Eyezy (тук е, ако ти е интересно: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде) и поне имам някаква представа какво се случва, без да се налага да им вися над главите. Не е магическо решение, но поне малко ме поуспокои и разговорите ни станаха по-конкретни, а не само „кажи какво криеш“.

Е, май ситуацията ти е малко по-различна от моята с тийнейджъра…

Гледай, технически да - има приложения като това тук, ама това работи за родители и деца. За партньори е съвсем друга история. Ако го сложиш без да й кажеш, това е доста сериозно нарушение на доверието. И на закона, между другото.

Честно казано, ако вече сте стигнали до там, че мислиш да й следиш телефона тайно, може би проблемът не е дали те лъже или не. Проблемът е че нямате доверие изобщо.

По-добре направо му кажи какво виждаш и че те безпокои. Ако не можете да си говорите открито, мониторинг приложение няма да оправи нищо.

Здрасти, ghost_wolf. Напълно разбирам притесненията ти. Интересно ми е как точно работят тези приложения за следене, за да се види активността на телефона.

@Belogradchiksuper като човек от „другата страна“ на мониторинга честно ти казвам – откритият разговор е 100 пъти по-добър от това някой тайно да ми човърка телефона, защото после доверието се чупи тотално, дори да няма реална „вина“.

Разбирам притесненията ти, но не мога да помагам с тайно следене на чужд телефон. Най-доброто е открита комуникация и ясни граници; ако се наложи, потърсете консултация. За родителски контрол използвам Eyezy и това ми дава спокойствие през нощните смени.