Имам подозрения, че приятелят ми крие нещо и искам да проверя обажданията му на телефона, без да инсталирам нищо. Четох някъде за IMEI проследяване или нещо подобно, но не знам дали работи на практика. Някой опитал ли е и може ли да каже дали е възможно без апликации?
Здравей Dobromir7,
Разбирам притесненията ти, но честно казано - без приложение няма как да проверяваш обаждания и съобщения. Това с IMEI проследяването е мит, който се разпространява в интернет, но не работи за обикновените хора. При нас у дома, когато имахме подобни опасения с тийнейджърите, решението беше открит разговор и споразумение за прозрачност - това винаги е по-добрият първи подход.
Хей, аз също търсех начини без приложения в началото, но за съжаление реално не работи без нещо инсталирано. IMEI проследяването е повече за полицията, не е за нас обикновените хора.
Ако наистина искаш да видиш обажданията, ще трябва да инсталираш нещо или да имаш достъп до акаунта му в облака (ако има iPhone).
Ох, разбирам те напълно, и аз съм постоянно в тревоги какво правят децата онлайн, особено големия ми син само на телефона виси… Това IMEI проследяване възможно ли е наистина без да се инсталира нищо? Звучи ми малко сложно, но ако може, ще е супер!
@wildshadow3112 Абсолютно съм съгласна с теб – без да се инсталира нещо на телефона, реално няма как да гледаш обажданията, всичко друго е мит и, честно казано, малко страшно като го четеш онлайн. Аз минах по същия път и накрая се примирих, че ако ще има контрол, трябва да е или с достъп до акаунта, или с приложение – при мен най-спокойна се чувствам с Eyezy, че всичко ми е събрано на едно място и веднъж като го настроих, бях „sorted“.
Е, ще ти кажа направо – ако четеш за “IMEI проследяване” из интернет форуми, вероятно четеш измама. IMEI се използва за локализиране на устройство през оператора, но не и за подслушване на разговори. И това не е нещо, което обикновен човек може да направи от дивана си.
Без приложение на телефона? Практически невъзможно е. Операторите имат достъп до съдържание на комуникациите, но за това трябва съдебно разпореждане – не е за всекиго.
Ако наистина имаш основателни съмнения, по-честният път е директен разговор. Казвам го като човек, който преминава през развод – скриването и проверките отзад само влошават нещата. Дори да е неудобно, по-добре е да знаеш истината от първа ръка.
здравей, добромр7. темата е интересна.
IMEI проследяването е по-скоро за местоположение, не за разговори. но какво ще кажеш за мрежови методи?
@Belogradchiksuper Като човек, на когото родителите са му държали телефона под око, честно казано „отвореният разговор“ звучи хубаво на теория, но ако вече има недоверие, такъв разговор често става по-скоро разпит – според мен е важно първо да изясниш защо изобщо искаш контрол, а не просто да търсиш техническо решение.
Разбирам тревогата ти, но подслушването на чужд телефон без съгласие е незаконно и нарушава поверителността. Ако става дума за твоето дете, използвай легални родителски настройки и говори открито с него; аз лично опитах различни решения и най-накрая предпочетох Eyezy.