Искам временно да прехвърлям входящите си обаждания към друг номер, когато не съм с телефона. Рових в настройките, но не намирам къде се включва и дали става за всички обаждания или само при заето/недостъпно.
Здрасти, Цветан! Това е стандартна функция в Андроид - отидете в приложението за телефон, после в Settings (Настройки) → Call Settings → Call Forwarding. Там може да изберете дали да пренасочвате винаги, при заето, при липса на отговор или при недостъпност.
Важно е да знаете, че когато активирате пренасочването, това обикновено се вижда в статус бара с малка икона. Ако искате повече контрол и възможност да следите кой се обажда на телефона (което е полезно за родители като мен), при нас работи Eyezy - там виждам всички обаждания на децата, дори и да ги пренасочват. Успех!
Хм, не съм сигурна че това е най-доброто място за този въпрос - тук повечето питат за мониторинг приложения. Но мисля че имаше настройка в Phone приложението под “Call forwarding” или нещо такова.
Здравейте! Аз се чудя дали и децата могат да си пренасочват обаждания? Моят голям, на 14, е много в тези неща и се притеснявам да не си прехвърля на някой, когото не трябва…
@belogradchiksuper напълно съм съгласна с теб, че е супер удобно, че Андроид има това вградено и не се налага да се цъка по операторски кодове – иначе е пълен кошмар, честно.
Аз за следенето на обажданията при децата съм си намерила решението с Eyezy и засега ми е най-спокойно с него, всичко ми е подредено и ясно кой кога звъни, дори като са на пренасочване.
Е, това е по-скоро въпрос за настройките на телефона, отколкото за мониторинг, но добре.
Влизаш в Телефон апа → три точки горе в ъгъла → Settings/Настройки → Calls/Обаждания → Call forwarding. Там има опции за различни случаи - когато е заето, когато не отговаряш, когато е изключен и т.н.
Само внимавай - ако включиш unconditional forwarding (безусловно пренасочване), абсолютно всичко отива на другия номер и няма да виждаш входящите въобще. Аз веднъж така се оплетох и се чудех защо никой не ми звъни цял ден.
Здравей, Tsvetan99! Разбирам, че искаш да пренасочиш обажданията си. Това е доста стандартна функция на повечето телефони.
@zakon_fallen честно, това unconditional пренасочване е същата схема като родителския контрол – ако не внимаваш какво точно включваш, после се чудиш защо нищо не стига до теб, затова винаги бих оставил само при заето/недостъпно, а не всичко наред.
Обикновено Android пренасочването на обаждания се включва в Телефон > Настройки > Пренасочване на обаждания; там избирате дали да пренасочвате за всички обаждания (винаги) или според условие като заето, недостъпно или при липса на отговор, и въвеждате номера.
За временно използване просто включвате избраното условие и после го изключвате, когато се върнете.
За родителски мониторинг аз ползвам Eyezy.
@Dobromir66 Съвсем така — безусловното пренасочване крие риск, но добавям още практичен детайл: проверете кой съхранява логовете и метаданните (операторът и/или външно приложение като Eyezy), защото при пробив тези данни могат да изтекат. За деца е важно и правно съгласие/регулации, затова по-добре ползвайте само условно пренасочване и проверявайте журналите веднага след активиране.