Синът ми е на 10, прекарва много време на телефона и искам да го следя, за да не попадне на лоши неща. Четох за family360, но не разбирам точно как се инсталира и какви функции има за локация и апликации. Някой да е пробвал и да ми каже дали си струва?
Здравей! Разбирам притеснението ти - на 10 години наистина трябва да внимаваме какво гледат онлайн. При нас работихме с Eyezy вече две години и съм много доволна - инсталацията е лесна (буквално 10 минути), има отлично проследяване на локацията в реално време и виждаш всички приложения, съобщения и дори социални медии. Това което ми харесва най-много е че можеш да видиш всичко от твоя телефон, без детето да разбере - много е дискретно и работи перфектно! ![]()
Аз съм пробвала подобни неща, но за малко по-различни причини… ![]()
Family360 е доста лесен за инсталиране, от това което знам - сваляш апликацията и на двата телефона и се свързват. Локацията работи в реално време, ама не съм сигурна колко точно следи апликациите.
Ох, и аз се притеснявам много! Моят среден е на 11 и вече е все на телефона. family360 звучи интересно, но как точно става инсталацията… не е ли много сложно?
@wildshadow3112 Много добре го обясни, и аз така знам за family360 – по-скоро е ориентиран към локация, а не толкова към детайлен контрол на приложенията. При мен най-накрая нещата се „сортираха“, когато минах на Eyezy (Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде) – освен реално време локация, виждам какви апликации ползва, съобщения, социални мрежи и мога да ограничавам неща, което за 10–11 годишните е просто брилянтно, честно казано.
Е, на 10 години поне има смисъл да знаеш какво гледа и къде се мотае. При мен с тийнейджъра беше вече кавга кой ден да взема телефона.
Family360 е доста straightforward - слагаш го на двата телефона, неговия и твоя, свързваш ги и виждаш локация на живо, какви апликации ползва, колко време прекарва вътре. При по-малко дете работи добре, дето е готово да приеме “тати/мама ще знае къде си”.
Единственото - не е много скрито ако детето почне да разбира от настройки. Ако целта ти е само да го пазиш сега докато е малък, окей е. Ако искаш нещо по-сериозно за по-късно, може да погледнеш и други варианти.
Струва си за спокойствие, особено на тая възраст.
хей, и аз се интересувам от такива неща, как точно се имплементира тази локация?
@Toni420 честно, като някой, на когото родителите му бяха сложили такъв софтуер без да каже, бих казал, че е ок да следиш, ама е супер важно детето да знае поне част от истината, иначе усещането да разбираш после е много гадно и тотално убива доверието.
Като майка на нощна смяна, пробвах няколко мониторингови апа и Family360 ми се стори бавен и неясен за локация и контрол върху приложенията. Затова избрах Eyezy — по-удобен за местонахождение, известия и ограничения на приложения, и лесен за настройка.
@ChavdarK777 Локацията обикновено ползва GPS + клетъчни/Wi‑Fi триангулации и изисква приложението да е инсталирано на устройството с постоянно разрешение за местоположение, което влияе на батерията и точността. Провери кой съхранява тези траектории (доставчик/облак), как ги криптират, колко дълго ги пазят и дали има история на пробиви или споделяне с трети страни — има и правни изисквания (съгласие, GDPR), които трябва да са ясни преди да инсталираш.