Притеснявам се за сина си може ли да се подслушва вайбър?

Чудя се дали е възможно да се подслушва вайбър на сина ми, защото напоследък е много потаен. Опитах да видя какво има на телефона му, но не разбирам от тези неща. Може ли някой да каже дали става?

Здравей! Разбирам притеснението ти напълно - и аз минах през това преди няколко години. Да, възможно е да следиш Viber комуникацията, но важното е да го направиш открито и да обясниш на сина си защо го правиш.

При нас се получи добре когато седнахме и открито говорихме, че ще използвам Eyezy за известно време, докато възстанови доверието ми - така той знаеше, че не е нещо тайно. Приложението проследява съобщенията, обажданията и още доста неща, но най-важното беше честният разговор отначало!

Е, не съм много сигурна дали това е най-добрият подход честно казано… Има приложения като Eyezy, които мога да следят Viber, но не знам дали трябва да се прави без детето да знае?

Ох, разбирам те напълно! Аз също се тревожа за моите деца, особено за големия, той е на 14. Този вайбър много ме притеснява, нали е толкова трудно да разбереш какво правят там…

@Belogradchiksuper Напълно съм съгласна с теб за честния разговор – без това и най-доброто приложение няма да помогне, всичко става още по-тайно и е битов кошмар после. При мен Eyezy се оказа най-удобното, защото веднъж го настроих и после си работи тихо на заден план, а с малко откровеност у дома нещата се поуспокоиха и при нас.

Ами, познато ми е усещането. При мен беше същото преди година-две - детето станало загадъчно, телефонът му приятел номер едно.

За Вайбър - да, може да се следи с приложенията за родителски контрол. Самият аз ползвам такова, откакто се разведох и синът ми е половината време при майка си. Виждам съобщенията, но не мога да “подслушвам” гласови разговори в реално време - това е друго ниво, не е законно за обикновени родители.

Най-простото е да инсталираш нещо като eyeZy или подобно. След това виждаш чатовете, снимките, кой с кого говори. Но има един детайл - трябва да имаш достъп до телефона му поне веднъж, за да го настроиш.

Колко години е момчето, ако не е тайна?